L’Ajuntament de Terrassa ha organitzat, aquest dijous dia 20 de desembre, un taller de creació de la Estratègia de Resiliència de Terrassa, en el marc del projecte ‘Terrassa preparada i resilient’. 

El taller ha comptat amb la participació d’una cinquantena de persones, de dins i fora de l’Organització. Entre les persones participants, hi ha hagut representants de Red Eléctrica, Creu Roja, Endesa Distribución, Telefònica, Servei Meteorològic, FUPAR Fundació, NEPGIA, Transports Generals d’Olesa, Moventia, Ferrocarrils de la Generalitat, Agrupacions de Defensa Forestal, Bombers de la Generalitat de Catalunya i Fiscalia de Terrassa.

D’altra banda, no han pogut assistir representants del sector de l’alimentació ni del turisme, així com cap representant de la Policia Municipal, del SEM, del Bisbat, de Carreteres de la Generalitat ni d’Ecoequip.

Per part de l’Ajuntament de Terrassa, han participat tècnics de Protecció Civil, Gestió de l’Espai Públic, Relacions Europees i Internacionals, Cicle de l’Aigua, Tecnologia i Manteniment, Qualitat Ambiental, Legalització d’Activitats, Projectes i Obres, Salut i Comunitat, Serveis a les Persones, Mútua de Terrassa, Gestió Energètica, entre d’altres.

Els tallers s’han treballat en grups de treball prèviament organitzats, amb l’objectiu de la manera més heterogènia possible.

Tècnics de l’Ajuntament han estat els encarregats de dinamitzar l’activitat, concretament l’Albert Marin i l’Alex Abril de Tecnologia-Smart City, i la Mª Antonia Pablo i la Mª Vicenta Villar de Protecció Civil. També han dinamitzat els tallers tècnics d’Opticits.

S’han fet 4 dinàmiques:

  • Dinàmica 1: identificació i priorització d’impactes. Cada grup de treball ha prioritzat, d’una llista, els impactes que creuen que vulneren més la ciutat. Les nevades, ventades, fallida elèctrica, inundacions i contaminació de l’aire han estat les seleccionades.
  • Dinàmica 2: Vulnerabilitats del municipi de Terrassa. Els grups han treballat com els impactes seleccionats a la Dinàmica 1 poden afectar els diferents serveis de la ciutat.
  • Dinàmica 3: El municipi entès com un sistema de sistemes – Interdependències. S’ha parlat de la relació i dependència entre sectors i quines són les afectacions entre ells quan es rep un impacte.
  • Dinàmica 4: Identificació i priorització de les Àrees de millora. S’han debatut quins són els eixos de millora a aplicar.

Finalment, d’aquestes àrees de millora s’extrauran propostes per als objectius estratègics que defineixin l’estratègia resilient de Terrassa.

Totes les persones assistents han estat convidades a l’acte obert sobre resiliència urbana, Terrassa Preparada i Resilient, programat pel pròxim 15 de gener.

Aquí teniu més imatges dels tallers:

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *