Per a una correcta implantació del document i l’expedient electrònic, dins de l’anomenat model d’administració electrònica i, com a base per a millorar l’eficiència de l’administració i la qualitat dels serveis als ciutadans, l’Ajuntament de Terrassa ha tingut sempre clar que l’ús de la signatura electrònica i la gestió dels certificats digitals per garantir la integritat, autenticitat i confidencialitat de la informació, s’havia de fer des d’una concepció centralitzada, és a dir, definint un conjunt de serveis de signatura (un bus de serveis), que poden respondre a les necessitats de les diferents aplicacions en aquest àmbit.

Així, per exemple, no té molt sentit desenvolupar funcionalitats de signatura electrònica sobre un gestor documental, una eina de tramitació, un registre telemàtic o una seu electrònica, quan aquestes necessitats són comunes a totes elles. A més a més, els proveïdors d’aquestes aplicacions, generalment, no són experts en aquest àmbit, ni en molts casos en les obligacions derivades del compliment de la llei 11/2007, i per tant, té molt més sentit delegar aquestes qüestions en eines desenvolupades i mantingudes per proveïdors especialitzats.

En aquest marc, neix el projecte d’implantació de e-Rubrica, una plataforma de serveis de signatura electrònica desenvolupada per Gematic que permet, des de qualsevol aplicació, signar diferents tipus de documents en qualsevol format, validar signatures i afegir segell de temps, utilitzant la PSIS de CATCert. A més, té un sistema de emmagatzematge i gestió d’evidències amb valor de proba per a totes les accions realitzades. E-Rubrica incorpora també nombroses funcionalitats addicionals com la capacitat de fer còpies autèntiques, disposar d’un sistema de digitalització i compulsa electrònica, comunicar-se amb iArxiu, … tot en format de serveis web i integrant-se amb un repositori centralitzat de certificats (HSM).

En definitiva, l’Ajuntament de Terrassa, s’estalvia duplicar esforços, ofereix un millor servei a la ciutadania, alhora que afegeix elements de seguretat i control en el desenvolupament de les seves competències, aconseguint una administració de qualitat, més propera i eficient.

Magí Collboni
Director

Be Sociable, Share!
Categories: General

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *