L’exposició “Refugiats” volta per la ciutat

Des del mes de març i fins al mes de novembre l’exposició “Refugiats” recorrerà diversos equipaments municipals de la ciutat. Aquesta mostra vol desmentir amb dades contrastades els missatges xenòfobs i rumors que s’escampen sobre la crisi de les persones refugiades. L’acció complementa la tasca de sensibilització que l’Ajuntament està duent a terme des del moment en què va esclatar aquesta crisi.

El calendari i els llocs on es podrà visitar són els següents:

 • Centre Cívic Montserrat Roig (Av. Barcelona, 180): del 3 al 17 de març
 • Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (Av. Àngel Sallent, 55): del 17 al 31 de març
 • Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (Plaça de la Cultura, 5): del 21 d’abril al 5 de maig
 • Centre Cívic President Macià (Rambla Francesc Macià, 189): del 5 al 18 de maig
 • Biblioteca del Districte 2 (San Cosme, 157): Del 18 de maig al 2 de juny
 • Biblioteca del Districte 5 (Jocs Olímpics, 7): Del 2 al 16 de juny
 • Biblioteca del Districte 6 (Rambla Francesc Macià, 193): Del 16 al 30 de juny
 • Biblioteca del Districte 4 (Infant Martí, 183): Del 12 al 29 de setembre
 • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les lletres, 1): Del 2 al 14 d’octubre
 • Biblioteca del Districte 3 (Germà Joaquim, 66): Del 17 al 31 d’octubre

Tercera sessió de la Taula

Gairebé una cinquantena de persones va participar en la tercera sessió de la Taula Local per a les Persones Refugiades, que es va celebrar el 20 de febrer a la Masia Freixa. En aquesta ocasió les intervencions van anar a càrrec d’Oscar Barbero de Creu Roja, que va explicar com es troba el dispositiu d’acollida a Catalunya, de Maxi Perinetti de Proactiva Open Arms, que tot just arribava d’una missió al mar Mediterrani i va poder transmetre la seva experiència, i de Vicenç Boncompte d’Obrim Fronteres que va compartir amb la gent les idees que té la seva entitat per treballar en favor de les persones refugiades i dels immigrants en general.

En el torn d’intervencions va quedar molt clar que la ciutadania té ganes de col·laborar amb l’acollida i va demanar les opcions per fer voluntariat a la ciutat. En aquest sentit, es va indicar que actualment la manera més efectiva de fer-ho és a través de Creu Roja, que té en marxa diversos programes.

Terrassa vol acollir

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional Maruja Rambla va ser la representant de l’Ajuntament a l’acte de suport del món local a la campanya de Casa Nostra Casa Vostra. La trobada, organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Federació de Municipis de Catalunya, va aplegar representants de les ciutats més importants de Catalunya i va voler donar més ressò a la jornada del 18 de febrer, on la ciutadania estava cridada a manifestar-se en favor de l’acollida de persones refugiades.

Presentació de la campanya “Casa Nostra Casa Vostra”

El proper diumenge 29 de gener es realitzarà a Terrassa la presentació de la campanya de recollida de suports que promou “Casa Nostra Casa Vostra”. Aquest acte serà organitzat per l’entitat local Obrim Fronteres al Teatre Alegria a partir de les 18 hores.
Aquesta campanya té com a objectiu recollir signatures per demanar a les institucions catalanes que acullin a les persones refugiades i migrants.

Més informació a la pàgina de facebook de l’entitat.

Conferència “La salut en l’emergència humanitària”

cartell_abelDins els actes del cicle #TerrassaRefugi, sobre la situació de les persones refugiades a causa del conflicte de Síria, aquesta setmana vinent es realitzarà la conferència “La salut a l’emergència humanitària”, a càrrec del doctor Abel Martínez, de Creu Roja, que es realitzarà el proper dimarts 22 de novembre a les 19 hores a l’Ateneu Terrassenc (Passeig del Vapor Gran, 39).

En aquesta activitat el doctor Martínez parlarà de l’experiència que va viure aquest mateix any en la seva tasca mèdica en els camps de refugiats.

Segona sessió de la Taula / 15-11-16

IMG_20160223_191052Aquest dimarts 15 de novembre està tothom convidat a participar de la segona sessió de la Taula Local per a les persones refugiades, un espai d’informació, propostes i reivindicació al voltant de la crisi generada per l’èxode de refugiats i refugiades a causa de la guerra de Síria.

La sessió es realitzarà a les 19 hores a la Masia Freixa (Pl. Freixa i Argemí, 11).

L’ordre del dia de l’acte serà el següent:

 • Obertura a càrrec de Maria Rambla, regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa.
 • Intervenció a càrrec de Carla Mercadé, de la Fundació World Vision Internacional, sobre l’accés a la justícia de les persones refugiades en els camps del Líban.
  Intervenció a càrrec d’un membre de Creu Roja Catalunya, sobre l’estat del procés d’acollida de les persones refugiades al nostre país.
 • Torn per formular propostes d’acció en matèria de sensibiltizació i ajuda humanitària.
  Precs i preguntes.

Finalment, demanem a qui vulgui assistir que confirmeu l’assistència a l’adreça solidaritat@terrassa.cat , per fer previsió de l’espai que necessitarem.

Us hi esperem!

Nou cicle d’activitats per als darrers mesos de l’any

Fotografia d'Aleix Oriol

Fotografia d’Aleix Oriol

La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional ha programat per aquests darrers mesos de l’any un seguit d’accions per donar a conèixer a la ciutadania la situació de les persones refugiades. Concretament es tracta d’accions destinades a tots els públics, entre les que es troben conta-contes per a infants que es realitzaran a les biblioteques de la ciutat, exposicions i una conferència a càrrec del doctor Abel Martínez, de Creu Roja, que a l’estiu va estar desenvolupant tasques sanitàries en camps de refugiats de Grècia.

En el següent enllaç trobareu totes les propostes:

Programa d’activitats