Tercera sessió de la Taula

Gaireb√© una cinquantena de persones va participar en la tercera sessi√≥ de la Taula Local per a les Persones Refugiades, que es va celebrar el 20 de febrer a la Masia Freixa. En aquesta ocasi√≥ les intervencions van anar a c√†rrec d’Oscar Barbero de Creu Roja, que va explicar com es troba el dispositiu d’acollida a Catalunya, de Maxi Perinetti de Proactiva Open Arms, que tot just arribava d’una missi√≥ al mar Mediterrani i va poder transmetre la seva experi√®ncia, i de Vicen√ß Boncompte d’Obrim Fronteres que va compartir amb la gent les idees que t√© la seva entitat per treballar en favor de les persones refugiades i dels immigrants en general.

En el torn d’intervencions va quedar molt clar que la ciutadania t√© ganes de col¬∑laborar amb l’acollida i va demanar les opcions per fer voluntariat a la ciutat. En aquest sentit, es va indicar que actualment la manera m√©s efectiva de fer-ho √©s a trav√©s de Creu Roja, que t√© en marxa diversos programes.

Terrassa vol acollir

La regidora de Solidaritat i Cooperaci√≥ Internacional Maruja Rambla va ser la representant de l’Ajuntament a l’acte de suport del m√≥n local a la campanya de Casa Nostra Casa Vostra. La trobada, organitzada pel Fons Catal√† de Cooperaci√≥ al Desenvolupament i la Federaci√≥ de Municipis de Catalunya, va aplegar representants de les ciutats m√©s importants de Catalunya i va voler donar m√©s ress√≤ a la jornada del 18 de febrer, on la ciutadania estava cridada a manifestar-se en favor de l’acollida de persones refugiades.

Presentaci√≥ de la campanya “Casa Nostra Casa Vostra”

El proper diumenge 29 de gener es realitzar√† a Terrassa la presentaci√≥ de la campanya de recollida de suports que promou “Casa Nostra Casa Vostra”. Aquest acte ser√† organitzat per l’entitat local Obrim Fronteres al Teatre Alegria a partir de les 18 hores.
Aquesta campanya té com a objectiu recollir signatures per demanar a les institucions catalanes que acullin a les persones refugiades i migrants.

M√©s informaci√≥ a la p√†gina de facebook de l’entitat.

Confer√®ncia “La salut en l’emerg√®ncia humanit√†ria”

cartell_abelDins els actes del cicle #TerrassaRefugi, sobre la situaci√≥ de les persones refugiades a causa del conflicte de S√≠ria, aquesta setmana vinent es realitzar√†¬†la confer√®ncia “La salut a l’emerg√®ncia humanit√†ria”, a c√†rrec del doctor Abel Mart√≠nez, de Creu Roja, que es realitzar√† el proper dimarts 22 de novembre a les 19 hores a l’Ateneu Terrassenc (Passeig del Vapor Gran, 39).

En aquesta activitat el doctor Mart√≠nez parlar√† de l’experi√®ncia que va viure aquest mateix any en la seva tasca m√®dica en els camps de refugiats.

Segona sessió de la Taula / 15-11-16

IMG_20160223_191052Aquest dimarts¬†15 de novembre est√† tothom convidat a participar de la segona sessi√≥ de la Taula Local per a les persones refugiades, un espai d’informaci√≥, propostes i reivindicaci√≥ al voltant de la crisi generada per l’√®xode de refugiats i refugiades a causa de la guerra de S√≠ria.

La sessió es realitzarà a les 19 hores a la Masia Freixa (Pl. Freixa i Argemí, 11).

L’ordre del dia de l’acte ser√† el seg√ľent:

  • Obertura a c√†rrec de Maria Rambla, regidora de Solidaritat i Cooperaci√≥ Internacional de l’Ajuntament de Terrassa.
  • Intervenci√≥ a c√†rrec de Carla Mercad√©, de la Fundaci√≥ World Vision Internacional, sobre l’acc√©s a la just√≠cia de les persones refugiades en els camps del L√≠ban.
    Intervenci√≥ a c√†rrec d’un membre de Creu Roja Catalunya, sobre l’estat del proc√©s d’acollida de les persones refugiades al nostre pa√≠s.
  • Torn per formular propostes d’acci√≥ en mat√®ria de sensibiltizaci√≥ i ajuda humanit√†ria.
    Precs i preguntes.

Finalment, demanem a qui¬†vulgui assistir que confirmeu l’assist√®ncia a l’adre√ßa solidaritat@terrassa.cat , per fer previsi√≥ de l’espai que necessitarem.

Us hi esperem!

Nou cicle d’activitats per als darrers mesos de l’any

Fotografia d'Aleix Oriol

Fotografia d’Aleix Oriol

La regidoria de Solidaritat i Cooperaci√≥ Internacional ha programat per aquests darrers mesos de l’any un seguit d’accions per donar a con√®ixer a la ciutadania la situaci√≥ de les persones refugiades. Concretament es tracta d‚Äôaccions destinades a tots els p√ļblics, entre les que es troben conta-contes per a infants que es realitzaran a les biblioteques de la ciutat, exposicions i una confer√®ncia a c√†rrec del doctor Abel Mart√≠nez, de Creu Roja, que a l‚Äôestiu va estar desenvolupant tasques sanit√†ries en camps de refugiats de Gr√®cia.

En el seg√ľent enlla√ß trobareu totes les propostes:

Programa d’activitats

Dos documentals imprescindibles

En la línia de la difusió del que passa a Síria, on la guerra ja fa més de 5 anys que dura, i al mar Mediterrani, on diàriament centenars de persones es juguen la vida per arribar a un lloc que els garanteixi una mínima seguretat, volem compartir aquests dos documents. De ben segur que ajudaran a comprendre millor encara aquesta trista situació.

Documental de La Sexta “Astral”:

astral

Documental TV3 “Alep: assetjats”: