Activitats a la ciutat

M茅s enll脿 de les accions que s’estan duent a terme de cooperaci贸 municipal i preparaci贸 a la ciutat de l’acollida de les persones refugiades provinents de S铆ria, Terrassa tamb茅 ha endegat un pla de sensibilitzaci贸 per a la ciutadania, per qu猫 es comprengui millor el concepte del refugi i aconseguir que tothom estigui el m茅s informat possible d’aquesta situaci贸.

IMG_20160223_191052En aquest sentit, la darrera acci贸 realitzada va ser la聽programaci贸 a finals de febrer i principis de mar莽 de dues sessions informatives a c脿rrec聽d’entitats especialitzades en l’脿mbit de les persones refugiades. L’objectiu era donar a con猫ixer el context de la crisi i les conseq眉猫ncies que se n’han derivat per una banda i, per una altra, explicar com es gestionaria l’acollida a Catalunya en el cas que finalment arribin refugiats i refugiades al nostre pa铆s.

IMG_20151201_160641Pel que fa a altres accions anteriors, cal recordar que el mes de gener es va instal路lar a la Biblioteca del Districte 5 l’exposici贸 “Contra vent i marea”, promoguda per Amnistia Internacional. Amb anterioritat,聽el mes de desembre la Biblioteca Central de Terrassa va acollir la mostra “Diaris il路lustrats de persones refugiades”, mentre que聽el mes de novembre va poder聽visitar-se al Vapor Universitari聽l’exposici贸 “S铆ria, la paraula de l’exili”, on gr脿cies a les fotografies de David Gonz谩lez聽el visitant va acostar-se al drama de la crisi humanit脿ria que est脿 vivint el poble siri脿.

Abans, el 17 de setembre va organitzar-se una taula rodona a la Biblioteca Central de Terrassa amb el t铆tol “La crisi dels refugiats de S铆ria: causes i conseq眉猫ncies”, amb la participaci贸 de representants del Comit猫 Catal脿 de l’ACNUR, de la Comissi贸 Catalana d’Ajuda al Refugiat i de Creu Roja Catalunya.

Finalment, cal destacar les diverses activitats que s’estan duent a terme en diferents centres educatius de la ciutat per donar a con猫ixer als m茅s joves la problem脿tica de ser una persona refugiada. En aquest sentit es compta amb el monitoratge del Comit猫 Catala de l’ACNUR.