Mil cretins de Quim Monzó

27 de juny de 2008

Monzó, Q. Mil cretins. Barcelona: Quaderns Crema, 2007

Monzó, Q. Mil cretins. Barcelona: Quaderns Crema, 2007

Recull de relats de Quim Monzó dividits en dos blocs clarament diferenciats: un amb contes vinculats amb la mort, amb l’absència de les persones estimades i amb la crueltat de la vellesa, entre d’altres temes. I un segon bloc amb relats brevíssims on continua treballant formes i temes que domina.

 

Etiquetes: , , ,

3 Responses to Mil cretins de Quim Monzó

 1. arnica on 1 de juliol de 2008 at 14:16

  Els contes de la primera part són genials. Ja enyorava l’hiperrealisme i l’humor negre de Monzó. Ara bé, jo on més he gaudit és a la segona part, amb els mini contes. Quina dissecció de la misèria humana! Brillant, realment brillant…confiem no haver d’esperar tant per a una nova entrega de contes.

  Per cert…….avui en Bassas entrevistava l’Albert Sánchez Piñol. Acaba de publicar un recull de contes. ‘Tretze Tristos Tràngols’ pinta molt i molt bé. Com es nota que m’agrada que m’expliquin contes, oi?

 2. maltese on 1 de juliol de 2008 at 14:02

  Certament Cingle! Tot i que se’m fa difícil recomanar-te un relat per sobre dels altres. Tot el recull és excel·lent. A “Dissabte”, una dona que fa dissabte, retalla les fotos del seu marit. Buida metòdica i amb fúria tot rastre d’ell al pis i, al final, desballesta el pis mateix. És un text inquietant i desestabilitzador, recordo que em va angoixar, sobretot la repetició de paraules i gestos. uf!!!

 3. Cingle on 27 de juny de 2008 at 19:31

  D’aquest llibre m’han recomanat especialment un relat titulat Dissabte. Diuen que val la pena llegir-lo perquè està molt i molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]