Diari d’un adolescent amb dubtes de Jesús Milà

16 de gener de 2009

Jesús Milà. Diari d’un adolescent amb dubtes. Barcelona: Columna, 2006.

diari_adolescent.jpgdiari_adolescent.jpgdiari_adolescent.jpg

Tal com el tí­tol indica, el llibre narra en forma de diari personal les vivències d’un jove adolescent a partir del moment en què es comença a qüestionar la seva sexualitat.

Aquesta novel·la està  escrita de manera molt directa i precisa i el protagonista mostra totes les perplexitats, dubtes (com el tí­tol indica) i afermacions que se li plantejen durant la descoberta i acceptació de la seva pròpia homosexualitat.
Un llibre que parla de l’amistat, de la família, del sexe, de l’amor… Sense en cap moment caure en convencionalismes ni tòpics. El llenguatge és molt clar i directe i proposa al lector molts temes sobre els quals reflexionar.

Aquesta primera novel·la de l’escriptor sabadellenc Jesús Milà  va ser publicada l’any 2006 i va tenir una molt bona acollida dins de la comunitat educativa, fent-la servir com a punt de partida per treballar els temes ja esmentats anteriorment.

8 Responses to Diari d’un adolescent amb dubtes de Jesús Milà

 1. aiguadelafont on 19 de febrer de 2013 at 13:45

  Gràcies pel teu comentari “Una adolescent amb dubtes”! Si vols recomanar algun llibre als lectors del biTer estarem encantats de publicar-la a portada. Pots enviar-la la teva recomanació sempre que vulguis com a comentari a: http://blogs.terrassa.cat/biblioteques/recomanacions/ Bona lectura!

 2. Una adolescent amb dubtes on 18 de febrer de 2013 at 23:56

  Molt bo llibre, ara me’l estic llegint. M’esta encantant i em veig molt identificada amb el Nil =P
  Enhorabona!

 3. Noemí on 22 d'abril de 2011 at 20:50

  Moltíssimes gràcies per la informació! Estaré a l’agüait:)

 4. whiskyambcola on 8 d'abril de 2011 at 11:30

  Benvolguda Noemí, hem contactat amb en Jesús Milà per demanar-li a quin punt està la segona part de la novel·la “Diari d’un adolescent amb dubtes” i ens ha comentat que el manuscrit és ja a mans de l’editorial però que degut a la cojuntura actual encara no hi ha data de publicació. T’agraeix molt el teu interés i ens comenta que si hi haguéssin novetats al respecte ens ho farà saber.

 5. Noemí on 6 d'abril de 2011 at 0:59

  Tot buscant llibres, m’he tornat a topar amb aquest. Me’l vaig llegir quan tenia 15 anys i realment és un llibre al que li tinc un apreci enorme, em va arribar molt al fons. He vist que els post són del 2009 i potser això ni es veurà, però, realment hi ha segona part? Haig d’intentar trobar “Diari d’un adolescent amb dubtes” i comprar-lo, és un d’aquells llibres que necessito tenir!

 6. elsa rich gomez on 25 de març de 2010 at 23:16

  hola jesus

  No sé si t’ enrecordes de mi sóc una de les noies que vam venir a fer les fotos pel llibre,l’amiga de l’alba castillazuelo ,era per saber si tens cadells de “collie” perque s’ens va morir el que ens vas regalar i ens agradaria tenir-ne un altre.

  esperem resposta, una abraçada.

 7. Jesús Milà on 19 de gener de 2009 at 15:09

  Hola, amics…
  De fet, precisament aquest va ser el meu objectiu. Escriure una novel·la que enganxés, que fos divertida, explicativa, però que a la vegada desprengués una moralina molt clara. Que fos adient i que ajudés tant a adolescents, com a familiars… (i també, com no, que donés un cop de mà a professors i escoles amb ganes de fer una bona tasca integradora. )
  És cert que la novel·la està inclosa en el llistat de lectura obligada d’alguna, (unes quantes, ja…), escoles. I jo, davant d’això i com a agraïment o deferència cap al centre, oferèixo la possibilitat de fer una visita i així fer una conferència/col·lòqui amb els alumnes, un cop hagin llegit el llibre. Un canvi d’impressions i a l’hora donar-los la possibilitat de posar damunt la taula tota mena de preguntes, qüestions i curiositats que li vulguis dir a l’autor.
  És una experiència molt enriquidora per ells, (ho tinc més que comprovat), però també per mi, com autor. (Sense deixar de banda l’interès que té aquesta activitat per la mateixa escola. No cal dir que si algú està interessat en considerar aquesta possibilitat, només m’ho ha de fer saber. (Deixeu-me una ressenya a aquesta adreça de correu electrònic. [email protected] i em posré en contacte amb vosaltres.)
  Ah!… i si has llegit la novel·la i l’únic que vols és donar-me el teu parer, (la treva crítica. El que t’ha agradat més del llibre, i també el que menys… La teva opinió, vaja…)… no ho dubtis i també fes-ho!!! M’interessa moltíssim l’opinió de qualsevol lector.
  (Us faig partíceps d’una primícia.. i és que si les coses surten segons està previs… “Diari d’un adolescent amb dubtes” tindrà continuitat! L’editorial em va encarregar la segona part. Ja la té damunt la taula, i esta en procés de valoració. Així que ja ho sabeu! estigueu atents! ;) )
  Us tindrem informats!
  Moltes gràcies, i fins la propera!

  Jesús Milà.

 8. àrnica on 18 de gener de 2009 at 14:06

  Sempre és d’agrair que el valor literari d’una novel·la no estigui per sota del valor didàctic. Si és una bona novel·la i a més a més ens ajuda a treballar valors…benvinguda sigui!

  gràcies per la recomanació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]