L’efecte Larsson també a les biblioteques

22 de gener de 2009

stieg.jpgNo hem pogut evitar caure en la temptació d’aquest fenomen editorial també a les biblioteques. Molts usuaris estan esperant per llegir els dos primers llibres i molts d’altres ja estan pendents de l’aparició de l’última entrega de la trilogia de l’escriptor suec Stieg Larsson.

 • Què deu tenir que “enganxa” tant?

La trilogia enganxa per l’originalitat de la seva trama i la facilitat de la seva lectura. A més, el ritme trepidant dels llibres fa que deixar de llegir sigui gairebé una tasca impossible. Tot això es reflecteix en més de set milions d’exemplars venuts.

Segons el llibreter Paco Camarasa, el llibre “resume muchas cosas, hace un homenaje a los grandes de la novela negra. Con una estructura muy clásica, es absolutamente moderno. Queríamos un punto de vista nuevo y él nos lo ha dado: el Sherlock Holmes de hoy es Mikael Blomkvist (La Vanguardia, 18.09.2008)”.

 • Què en sabem de l’autor?

Periodista i reporter de guerra reconegut com a expert en grups d’extrema dreta antidemocràtica, va morir sobtadament d’un atac de cor a l’edat de 50 anys, pocs dies després de lliurar el tercer llibre a l’editorial i poc abans que se’n publiqués el primer.

 • La sèrie Millenium

Trilogia protagonitzada per dos investigadors, el periodista Mikael Blomkvist i la hacker Lisbeth Salander.

1ª   Ver imagen en tamaño completo Els homes que no estimaven les dones

La novel·la ens presenta un complicat frau financer internacional entrellaçat amb el passat d’una família adinerada industrial sueca.

 2ª    La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina

Continuen les aventures dels dos protagonistes. Ens trobem la Lisbeth gaudint d’uns dies al Carib mentre en Mikael està investigant una trama de prostitució als països de l’Est. Sembla que les seves vides s’hagin separat del tot.

La reina al palau dels corrents d’aire

Es preveu que sortirà a la venda a l’estiu d’aquest any. Hi trobarem a la Lisbeth convalescent a l’hospital sota vigilància policíaca. I és que haurà d’afrontar serioses acusacions contra ella.


Podeu consultar més informació al web de l’Editorial Destino : http://www.serielarsson.com/autor.php

Etiquetes: , , , ,

3 Responses to L’efecte Larsson també a les biblioteques

 1. […] L’efecte Larsson també a les biblioteques […]

 2. bct on 6 de febrer de 2009 at 16:47

  Prova fortuna a la teva biblioteca més propera potser en reservar-ho a la llista d’espera t’arriba abans!

 3. Bruna on 6 de febrer de 2009 at 13:19

  Estic emprenyadissima!, si, literalment emprenyada. AAhir a les 2 de la matinada vaig acabar el 2n. llibre del Sr. Larsson i avui quan vaig a comprar el 3r. i últim em diuen que fins al juny de 2009 no sortirà editat.
  Com m’haig de quedar així?????Durant tres setmanes he disfrutat com una boja llegint els dos llibre, m’he emocionat, m’he horroritzat i he viscut la història com un personatge més del llibre, i ara haig d’esperar fins al juny!!!!! i amb la pobra Lisbeth que passarà????
  Senyors editors, pel bé psicològic d’una lectora i de segurament milers més afanyeu-vos a editar-lo. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]