A l’estiu… novel·les de pel·lícula…

10 de juliol de 2009

Ja fa dies que tenim en cartellera dues pel·lícules basades en dos best-sellers literaris: Els homes que no estimaven les dones d’Stieg Larsson i Àngels i dimonis de Dan Brown, qlarsson.jpgue han estat un èxit de vendes a les nostres llibreries i un èxit de préstecs a les nostres biblioteques.  Però les estrenes cinematogràfiques, tan sovint esperades,  a vegades no responen a les nostres expectatives. Quantes vegades hem anat a veure una pel·lícula que ens ha decebut molt perquè hem vist que no seguia l’argument del llibre? O potser ens ha passat a l’inrevés? D’entrada, no ha de ser fàcil fer-ne l’adaptació cinematogràfica, tenint en compte que aquestes novel·les són voluminoses i, per tant, difícils d’encabir en un parell o tres d’hores de pel·lícula. Però tot és provar-ho, oi? De vegades els directors, amb el seu enginy i savoire faire, aconsegueixen crear una ambientació gairebé perfecta i això fa que l’espectador sigui transportat directament a les pàgines de la novel·la.

Em preguntava si ja heu anat a veure aquestes dues pel·lícules… o si ja heu llegit els llibres… o bé si preferiu fer-ho després d’haver passat pel cinema…? angels2.jpgEn qualsevol cas, ara en teniu l’oportunitat ja que tant els cinemes com les biblioteques de la ciutat us ofereixen aquesta possibilitat. Això sí, potser haureu de fer una mica de cua per aconseguir el vostre objectiu!!!

Pel que fa a la novel·la juvenil, també podeu trobar un parell de llibres a les biblioteques que s’acaben d’estrenar als cinemes. coraline.jpg Em refereixo a Coraline de Neil Gaiman i Corazón de Tinta de Cornelia Funke. Les dues novel·les, que són plenes d’històries màgiques, són molt adequades per entretenir els nois i les noies que ja estan de vacances i que tenen temps per llegir a l’estiu. Potser ja ho heu fet? Potser ja heu anat als cinemes i les heu vist?

corazondetinta.jpgTant si les heu llegit com si les heu vist, estaríem encantats i encantades que ens en féssiu una recomanació, o una crítica…

Us animeu? Va… vinga… llenceu-vos-hi… sense por!!!

One Response to A l’estiu… novel·les de pel·lícula…

  1. […] A l’estiu … novel·les de pel·lícula… Comparteix amb: […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]