Entrevista a Jaume Cabré

3 de maig de 2010

Jaume Cabré, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2010 Aquesta entrada vol ser un homenatge que la bct xarxa dedica a Jaume Cabré, un terrassenc que ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2010. Aquest fet ens enorgulleix i li hem fet una entrevista que volem compartir amb tots vosaltres…

biTer: Sabem que és usuari actiu de les biblioteques… quina és la seva relació amb elles, tant a nivell lúdic com en la seva faceta d’escriptor? què hi busca?

Jaume Cabré: En una biblioteca hi busco llibres i partitures. Encara que sigui un lloc excel·lent per buscar-hi silenci i recolliment, tinc el costum de treballar, amb silenci i recolliment, a casa. Per tant, a les biblioteques hi vaig per feina.
Un costum que tinc és entrar en biblioteques dels llocs que visito per feina o per vacances. Ara tinc molt present les visites que he fet a les biblioteques de la Unviversitat de Brown, de la Universitat de Chicago, de la New York University i la biblioteca ‘municipal’ de Boston. Són extraordinàries. La Central de Terrassa, cal dir-ho, al seu costat no hi faria un mal paper. No és tan gran però està clar que la mida no és l’important.

biTer: Què en pensa dels llibres electrònics? Com creu que haurien d’entomar aquesta tecnologia les biblioteques?

Jaume Cabré: Són el futur. Però crec que conviuran durant molts anys si no per sempre, amb el llibre en paper. El gran avantatge és el de l’espai d’emmagatzematge. Un desavantatge? No fan olor de llibre.

biTer: Perquè recomanaria a algú que anés a la biblioteca?

Jaume Cabré: Perquè si hi vas amb l’esperit obert, segur que t’enduus una sorpresa o altra.

biTer: Moltes gràcies per la seva predisposició i donar-nos a conèixer el seu parer d’usuari!

Jaume Cabré: Gràcies a vosaltres per deixar-me xerrar de llibres!

I als seguidors del biTer, podeu seguir gaudint del Jaume Cabré llegint-lo!

Trobareu els seus llibres al catàleg de la bct xarxa.

Pàgina oficial de Jaume Cabré.

Etiquetes: ,

One Response to Entrevista a Jaume Cabré

  1. biTer » 2 anys de biTer! on 5 de maig de 2010 at 14:17

    […] ha encetat enguany la modalitat d’entrevistes. Just aquesta setmana hem entrevistat Jaume Cabré! També Daniel Nesquens i vam poder gaudir un xic més de la genialitat i l’humor amb que va […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]