Per parlar en públic és imprescindible estimar el públic

24 d'agost de 2010

La vergonya i la por escènica són dos dels obstacles més importants a l’hora d’elaborar un discurs de cara al públic. Aquests són alguns dels aspectes amb els quals compta la Montserrat Tenllado, actriu professional i especialista en teatre gestual amb experiència dins del món teatral, televisiu i cinematogràfic. La Montserrat Tenllado ha realitzat a les biblioteques BD2, BD4 i BD6, el curs de comunicació Com parlar en públic. Des d’aquí aprofitem per donar-li les gràcies per la col·laboració i li fem algunes preguntes sobre aquest tipus de curs:

A qui va dirigit aquest curs?
A tothom però especialment a aquelles persones per les quals la comunicació és una eina fonamental dins del seu àmbit professional. Convido a participar també tots els que pateixen pànic escènic o, fins i tot, fòbia a parlar en públic.

En que consisteix?
Al llarg de les sessions ensenyo mètodes d’interpretació combinats amb el que es coneix per tècniques de clown. El que pretenc és que els participants aprenguin, interioritzin i apliquin conceptes com l’espontaneïtat, l’humor, el joc, la creativitat, la vulnerabilitat i, sobretot, la comunicació. Totes aquestes eines els ajudaran a dur a terme el seu discurs.

Com es desenvolupen les sessions?
Cada sessió té una rutina dividida en quatre fases: el desbloqueig corporal i el desbloqueig verbal, a través d’uns exercicis d’escalfament i relaxació; el treball de taula, on els assistents elaboren un discurs a partir d’un esquema que jo els proporciono; i finalment l’exposició, on es veuen els resultats finals de la sessió.

L’objectiu final?
Que les persones expressin els seus coneixements i experiències humanes que considero únics de cada persona i, a més a més, que ho facin a través d’una via directa com és la comunicació.

Algun consell fonamental?
Sóc molt partidària del contacte visual i convido els assistents al curset a que es mirin als ulls. Sempre dic que per parlar en públic és imprescindible estimar el públic.

Si esteu interessats en futurs cursos, podeu posar-vos en contacte amb la Montserrat Tenllado a l’adreça de correu electrònic: [email protected]

Etiquetes: , ,

3 Responses to Per parlar en públic és imprescindible estimar el públic

 1. Montse on 19 de gener de 2017 at 22:36

  Doncs ja ho sabeu Sophia pots comptar amb mi.
  Salutacions.

 2. Montse on 19 de gener de 2017 at 22:35

  Sophia Blasco,
  ara veig el teu comentari.Doncs ja ho sabeu connecteu amb mi i vindré de gust.
  [email protected]

 3. Sophia Blasco on 9 de gener de 2011 at 12:37

  Felicitats per triar aquesta temàtica!
  A l’escola a l’institut i a la universitat aprenem a expressar-nos per escrit, però no s’ensenya a parlar en públic i, com que no hi ha garanties de fer-ho de manera reeixida, ens fa por i ho defugim; això ens fa perdre moltes oportunitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]