Terras-sons, febrer 2011

2 de febrer de 2011

Hola [email protected]!

Per a aquest post he decidit fer una repassada del programa musical terrassenc durant el mes de febrer i us he seleccionat uns tastets musicals. Intentaré en la mida del possible ser d’allò més eclèctic i la idea que tinc és la de recomanar-vos, com a mínim, un concert de cada mes. Aquest cop, en ser la primera vegada m’he explaiat una mica i us en faig, no un, sinó quatre propostes musicals d’allò més variades i per fer-ho he pres la programació de les principals sales terrassenques: l’Auditori Municipal, la Jazzcava, la Faktoria d’Arts i el Centre Cultural Unnim Caixa Terrassa.

Val a dir que la selecció és molt personal però espero que us agradi!

Auditori Municipal: The Suicide of Western Culture, dia 5 de febrer a les 22h.

Només uns teclats de joguina i un munt de pedals de segona mà. Amb aquests instuments insòlits aquests dos personatges van decidir crear les seves cançons des de l’habitació d’un hostal per a estudiants de Londres. La seva música amb regust de l’electrònica analògica dels anys 90 ha fet que el seu disc fos escollit disc de l’any per la revista Mondo sonoro.

Malauradament d’aquest grup no disposem de cap CD a cap de les biblioteques de Terrassa però si voleu sentir què tal sonen podeu fer-ho a través del seu myspace.

Jazzcava: Clara Luna & Xavier Maureta, dia 18 de febrer a les 22h.

Cole Albert Porter (9 de juny de 1891 – 15 d’octubre de 1964) va ser un important compositor nord-americà de música popular que va contribuir també de forma notable a la comèdia musical nord-americana. La seva obra, patrimoni de la música popular, que ha estat versionada per importants cantants i intèrprets d’arreu del món, arriba a Terrassa de la mà de Clara Luna & Xavier Maureta amb Coleing Porter!, una meticulosa selecció de la seva obra arranjada i recollida en aquest nou treball discogràfic que presenten a la Nova Jazzcava.

Per anar fent boca a la bct xarxa podeu trobar alguns reculls de les obres de Porter interpretades per cantants com Ella Fitgerald així com reculls de la seva obra i, si us interessa saber més de la seva figura podeu mirar també la pel·lícula biografica De-lovely.

Font de la imatge: Discmedi Blau, discogràfica.

Faktoria d’Arts: La iaia, dissabte 12 de febrer a les 22:30h.

Sincerament aquest grup no el conec, és un grup català novell però m’ha semblat interessant recomanar-ho per allò de donar empenta a les noves formacions sonores autòctones. Em permeto mostrar-vos un fragment de la presentació que fan a la mateixa pàgina web de la Faktoria d’Arts que diu:

“La iaia és una novíssima proposta musical en català. La senzillesa, la frescor i l’espontaneïtat que radia en els seus directes el va portar al seu primer treball anomenat “El meu vaixell” (Autoedició) Musicalment La iaia és una proposta personal i emergent, tot que es dificil posar-li etiquetes, podem emmarcar la proposta amb els referents sonors del folk independent anglosaxó i la cançó d’autor amb influències mediterrànies.”

Bé, si amb aquesta descripció no us pica la curiositat podeu trobar més informació a la pàgina web de La iaia.

Centre Cultural Unnim Caixa Terrassa: Acadèmia 1750. Orquestra del Festival de Torroella de Montgrí, dijous 17 de febrer a les 21h.

La formació orquestral Acadèmia 1750, antiga Orquestra Barroca del Festival de Torroella de Montgrí, és una formació especialitzada en música barroca que arriba a Terrassa per delectar-nos amb obres de Vivaldi, Rebel i Pergolesi.

El plat fort de la vetllada serà la interpretació del reconegudíssim Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi, compositor barroc italià (1710-1736). La soprano nord-americana Deborah York i la mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert seran les encarregades de posar veu a aquesta magnífica obra del repertori sacre estrenada l’any 1936, set dies després de la mort del compositor, que en aquesta ocasió anirà dirigida pel director d’orquestra italià Stefano Demicheli.

Si voleu escoltar-lo podeu fer-ho agafant en préstec un dels exemplars del Stabat Mater que tenim a la bct xarxa i si voleu conéixer més de l’Acadèmia 1750 podeu mirar aquest video de presentació:

YouTube Preview Image

Etiquetes: , , , , , , , , , , ,

7 Responses to Terras-sons, febrer 2011

 1. Tiniki on 15 de febrer de 2011 at 12:31

  està genial això!!
  Gràcies, és una iniciativa molt xula!

 2. Roc on 3 de febrer de 2011 at 16:52

  Òndia!

  Però això és genial! Recomanacions musicals a la carta, i a més a més, de la ciutat!

  Moltes gràcies, celebro la nova iniciativa!!!

 3. whiskyambcola on 2 de febrer de 2011 at 20:19

  Gràcies Cari i Gina pels vostres comentaris engrescadors! I Gina, no dubtis a dir-nos el què si vas al concert!
  Ens encantarà saber la teva opinió i que la comparteixis amb nosaltres.

 4. Gina on 2 de febrer de 2011 at 13:51

  Ostres! Els de les biblioteques! com us ho curreu!
  M’atrau la proposta de “La Laia”… si hi vaig, a veure què tal i us en dic quelcom!

  Gràcies, biters!
  Gina

 5. Cari on 2 de febrer de 2011 at 13:32

  Genial whiskyambcola! A veure si aquestes propostes ens ajuden a interessar-nos una mica més per la música als que no hi entenem gaire! Gràcies!

 6. whiskyambcola on 2 de febrer de 2011 at 12:54

  Gràcies aiguadelafont!

  A veure si cada mes puc anar fent alguna proposta i donar a conéixer el fons de música que tenim a les biblioteques de Terrassa!

  Intentaré ser el més variat possible!

 7. aiguadelafont on 2 de febrer de 2011 at 10:44

  Magnífiques propostes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]