Terras-sons, abril 2011

11 d'abril de 2011

Benvolguts amants de la música, com cada mes us fem la recomanació musical i aquest abril de totes les propostes musicals que tindran lloc a Terrassa destaquem el concert que Cesk Freixas farà el dia 29 d’abril al El Vapor (espai de creació musical).

Cesk Freixas, natural de Sant Pere de Riudebitlles, és un jove cantautor que ja fa anys que trepitja escenaris (i plaçes, i festes majors…) on dóna a conèixer no només la seva música, sinó també els seus pensaments i la seva ideologia. I es que en Cesk Freixas no és un cantautor qualsevol, no, ell ens delecta amb el que ell anomena Cançó Proposta i que el converteix en hereu natural de la Nova Cançó. La seva dedicació i qualitat artística l’ha portat a ser guanyador dos cops del Premi Enderrock al millor artista de cançó d’autor (anys 2008 i 2010) i Premi Enderrock al millor directe de cançó d’autor (2011).

Cesk Freixas

La seva passió per la música va néixer de la mà de Víctor Jara, Sílvio Rodríguez, Ovidi Montllor, Raimon, Lluís Llach, Violeta Parra… Van ser aquests, entre d’altres, que el van induïr a trobar la manera de comunicar les conviccions i referències del jovent de la manera en què ho havien fet tots aquests sostenidors de la cançó militant.

Ara arriba a Terrassa on presentarà el seu últim disc La mà dels qui t’esperen on les seves cançons que parlen d’amor, de tendresa, d’esperances, d’encontres, d’inconformisme, de denúncia i de llibertat prenen forma de manera poètica i amb una sonoritat molt personal. En aquest disc cuida més els arranjaments i inclús introdueix música electrònica, això fa que sigui més accessible al gran públic de manera que el seu missatge pugui arribar a quanta més gent millor.

Si sentiu curiositat per saber-ne més no dubteu a passar per qualsevol de les biblioteques de la bct xarxa on podreu trobar aquest últim disc d’en Cesk Freixas així com tota una selecció de discos dels seus inspiradors i… bé, si ja heu tingut el plaer de veure’l en concert o si hi aneu el dia 29 al Vapor no dubteu a comentar-nos-ho, estarem encantats de llegir-vos! Mentrestant aquí us deixem un tastet musical: “La petita rambla del Poble Sec” de Cesk Freixas.

YouTube Preview Image

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]