Apunt de cine. Abel

5 d'octubre de 2012


Abel   (2010. Director: Diego Luna)

Abel és una pel·lícula mexicana dirigida per l’actor Diego Luna. A Diego Luna, li coneixem sobretot la seva faceta d’actor, ja que ha participat en diferents produccions, sobretot nord-americanes, però també mexicanes i espanyoles. Diego Luna, debuta com a director de ficció amb Abel, i ho fa acostant-se a una realitat i a una societat, la mexicana, que coneix bé.
Abel és un nen de nou anys que, per la seva conducta és internat en un hospital psiquiàtric. Cecília, mare soltera, està segura que el millor pel seu fill  és que torni a casa seva amb la seva família. Convenç el metge perquè el deixi tornar a casa una setmana, durant la qual intentarà demostrar que no cal que ingressi en un centre, però es veu impotent davant de l’actitud del seu fill, que ha adoptat la personalitat del pare.
Destaca d’aquesta pel·lícula l’acció que es va desenvolupant en un to quasi còmic, amb escenes absurdes que fan somriure al espectador, però amb un rerefons tràgic. Un dels temes de fons d’aquest film,  l’absència del pare i les conseqüències que això comporta en l’entorn familiar, és un tema molt tractat en el cinema, però en aquest cas el director aconsegueix donar-li un toc personal, amb referències a la situació social a Mèxic i al somni americà.

 

 

Abel [dvd]. Barcelona : Cameo, 2011.
Cerca al catàleg de la bct xarxa.

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]