Primers concerts del 32è Festival de Jazz de Terrassa

4 de març de 2013

 

El divendres dia 8 comença el 32è Festival de jazz de Terrassa amb dos concerts que tenen a veure amb la poesia i amb els nostres poetes. Un poeta antic, Josep Carner, i un altre actual, David Castillo.

A les 10 de la nit, a la Nova Jazz Cava està prevista l’actuació de Vicens Martin i la seva Dream Big Band que ens oferiran 18 poemes de Josep Carner, cantats per Gemma Abrié. El títol:  “Els Fruits Saborosos”. Josep Carner va escriure el poemari del mateix títol l’any 1906.

Els qui no l’hagueu llegit teniu una bona excusa per descobrir-lo i si el coneixeu, en podreu tornar a fruir. Només cal que us adreceu a la biblioteca que tingueu més a prop. Els Fruits saborosos / Josep Carner ; estudi preliminar i comentari de text a cura de Narcís Comadira ; propostes de treball a cura de Carme Arenas.

A continuació David Mengual Free Spirits Big Band presentaran el seu nou CD Menta, diari sonor (Jazzenviu Records, 2013). L’any 2005 David Mengual va musicar un poemari de David Castillo, titulat Menta i altres  poemes. Podreu completar el concert amb la seva lectura.

El dissabte 9 de març a les 12 del migdia, a la Plaça Vella la coral terrassenca Tons & Sons Terrassa Gospel oferirà un concert gratuït, Rockspell, que de ben segur ens farà brivar. Aquest grup, dirigit per Carles Massó,  just acaba de celebrar el seu 10è aniversari amb un memorable concert al Teatre Principal. Podeu trobar més informació al seu web http://www.tonsisons.cat/. El seu primer CD Sons de gospel, el podeu trobar a la biblioteca.

A la tarda els amants de ballar el lindy hop ho podreu fer a la Plaça Vapor Ventalló a partir de les 6, amb la proposta “Ball social de la Retallada”.

A Terrassa hi ha un grup estable de balladors. S’anomenen Terrassahoppers. Mantenen un web, on podreu descobrir cursos per aprendre’n, on ballar, i les activitats que organitzen.

En aquest vídeo podeu veure com es balla.

YouTube Preview Image

I a les 9 del vespre, al Centre Cultural Unnim, la Banda de Terrassa i el grup Camut Band ens oferiran un espectacle, All That Swing, combinat de música i claqué. En podeu veure un tastet en aquest vídeo.

YouTube Preview Image

A les 10 de la nit, a la Nova Jazz Cava ens espera la presentació del CD Pentasonic (Criss Cross Jazz, 2012), a càrrec d’OPUS 5. Aquesta banda està formada per 5 músics de renom: Alex Sipiagin, tocant la trompeta i el fliscorn, Seamus Blake el saxo tenor i soprano, David Kikoski el piano, Boris Kozlov el contrabaix, i Donald Edwards la bateria.

Podeu veure la banda en el concert que van oferir al Nisville Jazz Festival 2012.

YouTube Preview Image

I per acabar el dia, a la una de la matinada, també a la Nova Jazz Cava, a la sessió golfa tindrem a Matthew Simon Quartet que ens presentaran el CD Continental Blues (Temps Record, 2012). Matthew Simon és un trompetista originari de Califòrnia, que ha fet carrera a Barcelona on s’hi va establir l’any 1975. L’acompanyaran  Federico Mazzanti al piano, Manuel Krapovickas al contrabaix i Oriol González a la bateria.

El diumenge 10 de març , a les 12 del migdia, a la Plaça Catalunya, podrem escoltar Bobby Shew Catalan Experience, a càrrec dels músics  Bobby Shew, trompeta, Matthew Simon, trompeta, Elisabet Raspall, piano, Rai Ferrer, contrabaix i Aldo Caviglia, bateria.

A les 12:30h a la Terrassa del Museu (Rambla d’Egara, 270) hi haurà un Vermut Jazz amb colors latin.

A les 6 de la tarda a la Nova Jazz Cava hi trobarem les joves promeses amb la proposta JazzJove Non Stop. Els joves estudiants del grup Combo del Conservatori de Terrassa, dirigits per Guim G. Balasch, la Soul Jazz Band de l’Aula de Música de Terrassa dirigida per Benji Sánchez i finalment el Combo Taller de Músics ESEM.

I per acabar la primera setmana del Festival, podem gaudir d’una Nit gastronòmica de jazz al Bizarre, amb Broken Quartet & Josep Mª Farràs o be d’una Jam Session a l’Ateneu Candela (Sant Gaietà, 73)

I aquí us deixem amb la nostra playlist a l’Spotify:

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]