Ja som al pas de l’Equador del 32è Festival de Jazz de Terrassa

11 de març de 2013

Aquesta setmana continua el Festival amb músics de renom.

El dimecres 13 de març a les 19:30h a la seu dels Amics de les Arts (Sant Pere, 46) el mateix Josep Mª Farràs ens parlarà sobre “Breu història del jazz”, dins del cicle Parlem d’art. A la biblioteca podreu trobar alguns llibres sobre aquesta temàtica. Us en recomanem especialment un:

Jazz : la historia completa. —  Barcelona : Robinbook, cop. 2007.

A les 10 de la nit, a la Nova Jazz Cava tindrem una Jam Session amb Oriol Vallés i la Croada del Be-bop, amb Oriol Vallès a la trompeta, Guim G. Balasch al saxo alt, Jöel Gonzàlez al piano, Pedro Campos  al contrabaix i Joan Casares a la bateria.

El dijous 14 de març  hi haurà un únic concert de la cèlebre pianista Joanne Brackeen acompanyada pels músics alemanys Dietmar Fuhr al contrabaix i Dejan Terzig, a la bateria. Podeu trobar més informació també al seu lloc web oficial.

I si voleu aquí teniu una  mostra del seu virtuosisme:

I fins i tot us podeu endur en préstec de la biblioteca el CD de Joanne Brackeen and special friends,  Fi-Fi goes to heaven.

Si el dissabte dia 9 no en vàreu teniu prou, el divendres dia 15 a les 8 del vespre tornareu a tenir la possibilitat de ballar el Lindy Hop a El Vapor (Mare de Déu dels Àngels, 76).

I a les 9 del vespre, al Centre Cultural Unnim ens espera el cantant americà Gregory Porter. El seu primer àlbum Water va ser nominat a millor àlbum de jazz vocal als Premis Grammy. El seu segon disc és el que ens presentarà: Be Good. Trobareu més informació a la pàgina web del festival. Us deixem un petit tasten en aquest vídeo:

Si després el voleu tornar a escoltar, us el podreu endur en préstec de la bct.

A les 12 de la nit, al  Concert de Mitjanit de la Nova Jazz Cava tenim el Nelson Project i la presentació del CD “Mode Joe Vol.2” (Quadrant Records, 2012)

El dissabte 16 de març a les 10 del matí, hi ha el JazzTerrassaSwingStage2013, organitzat pels Terrassahoppers i la col•laboració del Centre esportiu Q-Sport.

A les 12 del migdia a la Plaça Vella podrem escoltar la Big Mama amb el Taller de Músics All Stars. Celebra els seus primers 25 anys a l’escenari i presenta el CD “Big Mama Montse “25th Anniversary” & Taller de Músics All Star” (Taller de Músics, 2013). Big Mama és el  nom artístic de Montserrat Pratdesaba. És coneguda com la dama catalana del blues.

Té editats més d’una dotzena d’àlbums.  A les biblioteques en trobareu uns quants:

Podeu veure-la i gaudir-la en aquest vídeo gravat al 28è Festival de Jazz de Terrassa:

El mateix dissabte 16, a la Nova Jazz Cava, Nit de blues amb Lucky Peterson i la presentació del CD Lucky Peterson Band Featuring Tamara Peterson, Live at Club 55 (Blackbird Music, 2012).  Lucky Peterson artista novaiorquès, guitarrista, organista i cantant, estarà acompanyat per Tamara Stovall Peterson, Veu, Shawn Kellerman a la guitarra, Timothy Lee Waites, baix elèctric i Raul Valdes a la bateria

A la biblioteca hi trobareu el CD You can always turn around.

I a la sessió golfa, a la 1 de la nit, una sessió de Swing ballable, amb Doc Scanlon’s Cool Cat Comb on presentaran el cd  ‘CRAZY!’ (DDE Music and Swingcopa Productions, 2013)

YouTube Preview Image

Picnic Jazz

El 17 de març reserveu-vos-el! Aquest diumenge no us podeu perdre el Picnic Jazz Vallparadís. Prepareu la carmanyola i disposeu-vos a passar un festiu ple de música, de relacions socials, i d’esbarjo col•lectiu. Esperem que, com cada any, el temps ens hi acompanyi!
Enguany canvia d’emplaçament dins del mateix Parc. Es trasllada al Torrent de la Font d’en Sagrera, a la zona sud. Vegeu el plànol.

Donarà el tret de sortida la ja clàssica Locomotora negra, una de les formacions jazzístiques més antigues de  casa nostra. Va debutar l’any 1971 i actualment te 17 components. El seu jazz és el més clàssic. Visiteu la seva web per saber-ne més sobre la seva trajectòria.

Podreu trobar informació sobre la banda a la revista Serra d’Or, en un article d’Oriol Romaní, titulat Esclat de jazz en els quaranta anys de Locomotora Negra. Serra d’or. Núm. 629 (maig 2012), p. 45-48.

Tant aquest article com alguns discos els podeu trobar a la bct xarxa.

A continuació podrem gaudir amb Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet. Andrea Motis és una jove barcelonina que de ben petita va començar a fer música. El seu primer instrument va ser la trompeta. Ben aviat va formar part de la Sant Andreu Jazz Band, de la qual és director Joan Chamorro. Una veu dolça i suggerent que ens transportarà… Trobareu més informació al seu bloc, mentrestant vegeu-ne un tastet:

A la biblioteca també trobareu alguns discos que us podreu endur en préstec:

Per acabar la intensa jornada podrem gaudir amb Bullfrog ‘Electric Blues Ensemble’, que ens presentaran el seu cd “Ad libitum” (Autoeditat 2012). Combinació de rock i blues, amb dues bateries (Pablo Posa i Oriol Planells), un hammond (Josep Balasch), un baix elèctric (J.P. Planells), una guitarra (Agustí Mas) i la veu de Txesk Planells.
YouTube Preview Image

I si encara no en teniu prou, i per acabar la setmana, a les 18:30h a la Casa Bauman al bar Bauhouse, The Swing Factory, un grup de joves músics terrassencs, ens oferiran un concert de temes històrics del jazz clàssic.

Per últim, com sempre, us deixem amb la nostra selecció musical a l’Spotify:

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]