Recta final del 32è Festival de Jazz de Terrassa

18 de març de 2013

El dimarts 19 de març a les 18:30 a la Biblioteca Districte 5, hi ha programat un club de lectura per parlar de l’obra d’Haruki Murakami, Tòquio blues.  Coordina el club l’escriptora terrassenca Sílvia Gelices.

Haruki Murakami és un escriptor japonès de gran renom que, a part d’haver obert a Tòkio el bar de jazz “Peter Cat” (1974-1982), tédos elements sempre presents a la seva vida. Aquests dos elements són l’esport i la música. Terrassa també conjuga aquests dos elements en les seves manifestacions col•lectives. La música i concretament el jazz i l’esport  li donen projecció a l’exterior.El dimecres 20 de març podreu gaudir de la Jam Session MuJazzT a la Nova Jazz Cava, a les 10 de la nit. Per al neòfits una jam session és una reunió de músics que improvisen a l’entorn d’algun tema o partitura. Té un caràcter informal i està molt vinculat al jazz. En aquesta ocasió anirà a càrrec del Col·lectiu de Músics de Jazz de Terrassa, creat a finals de 2012.

I a la mateixa hora, al Cinema Catalunya es projectarà la pel·lícula “The sax life”, dirigida per Yolanda Garcia Serrano l’any 2005. Es tracta d’un documental sobre diferents espectacles realitzats en honor de Paquito D’Rivera, músic de jazz i virtuós del saxo.
A la xarxa de biblioteques podreu trobar alguns dels seus discos: The Lost sessions, Este camino largo, The Clarinetist

El dijous 21 de març a les 7 de la tarda hi ha una Master Class + Jam session a càrrec de Moisès Solé a l’Auditori de l’Aula de Música de Terrassa (c.Volta, 51).
A les 10 de la nit hi ha 3 concerts seguits a la Nova Jazz Cava. La presentació de tres cds.  “Out For a While” (Swit Records, 2013) a càrrec de Bernat Font Trio, “Sol_It” (Swit Records, 2012) i “Live at The Living Room Bangkok” (Swit Records, 2011) d’Ignasi Terraza. Una nit amb un instrument com a protagonista, el piano.
Bernat Font, alumne d’Ignasi Terraza, es decanta pel blues el Boogie Woogie, el swing i el Ragtime. Podeu veure i escoltar el seu virtuosisme a:

YouTube Preview Image

Ignasi Terraza, és un dels millors pianistes de jazz de casa nostra amb projecció internacional.

El divendres 22 de març a les 10 de la nit a la Nova Jazz Cava ens espera un concert i la proclamació d’Horario Fumero com a Jazzterrasman 2013. El contrabaix és el seu instrument. Argentí de naixement viu a Barcelona des de 1980. Va formar part del grup estable de Tete Montoliu fins a la mort d’aquest músic i ha publicat una cinquantena de discos amb diferents músics. La seva relació amb Terrassa i amb el seu jazz ve del mateix any que es va instal·lar a Barcelona.

En el concert tocarà amb 13 músics més. L’1 de març de 2011, TV3 li va dedicar un programa dins del cicle “Jazz a l’estudi”. Podreu veure’l acompanyat al piano per Joan Monné i Julián Sánchez a la trompeta.

A la biblioteca podreu trobar, entre d’altres: Caminhos cruzados i Duo, amb Albert Bover al piano.

I el dissabte dia 23 s’acaba ja el 32è Festival de Jazz de Terrassa. A les 12 del migdia al Mercat de la Independència (Raval de Montserrat) sonarà música de jazz de la mà de joves músics terrassencs, que ompliran el mercat de ritmes.

A les 6 de la tarda una nova sessió de Ball social de lindy hop, a la Plaça Vapor Ventalló.

Finalment a les 10 de la nit, a la Nova Jazz Cava, el darrer concert amb una nit de Gypsy Swing, amb Biel Ballester Trio i Christian Escoudé & Steeve Laffont i la guitarra com a instrument protagonista.

Vegeu aquests vídeos per fer-ne un parell de tastets:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image

I per acabar la nostra playlist a Spotify:

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]