Aquí som de llibres. Atrapallibres

12 de desembre de 2013

Apunt de difusió de la secció Aquí som de llibres dins la temporada 2013-14 del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 9 d’octubre de 2013. Marta Martí, bibliotecària de la Biblioteca Central de Terrassa, ens donava a conèixer 4 dels títols finalistes del Premi Atrapallibres d’enguany. Tots són publicats d’aquest 2013 i tots es poden trobar a la biblioteca per a ser prestats, llegits i gaudits!

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats són:

 • BREDOW, Wilfried von. La Lola vola i altres històries horripilants. Il∙lustr. Anke Kuhl. Trad. Anna Soler. Takatuka.
  Voleu saber què li va passar a la Lola, al Valentí, l’Enric i d’altres per no fer cas dels savis consells dels seus pares? Ho voleu saber? Voleu
  riure i esgarrifar-vos alhora? Set relats horripilants que expliquen històries d’allò més normals i familiars, portades a l’extrem en les seves conseqüències que provoquen les rialles dels lectors davant les rimes desenfadades i les il∙lustracions caricaturesques.
(Veure l'interior del llibre a Editorial Takatuka)
 • CABEZA, Anna. El misteri de la tifa de gos abandonada. Bambú.
  “Hi havia una vegada tres àvies que eren germanes i que es passaven moltes hores mirant serials a la televisió. Però jo les vaig apartar de tot allò… vull dir que vaig aconseguir que s’aixequessin del sofà, que deixessin de xerrar una estona i, ara, totes tres resolen misteris molt importants. Jo les ajudo en tot el que puc: em dic Marcel i tinc nou anys.“ Així comença aquest llibre, carregat de misteri, d’acció, d’humor i d’unes il∙lustracions la mar de divertides. Una agulla de fer mitja, una paella, plantofes, perfums anestèsics, són les seves armes. Aconseguiran les Germanes Crostó que els lladres se surtin amb la seva?
 • MOLIST, Pep. Ricard, el del forat negre. Animallibres.
  En Ricard vol ficar‐se dins un forat negre. Des de ben petit aquest ha estat el seu somni. Un dia rep una carta del seu oncle Marcelo que l’anima a fer‐ho, i ell, per suposat, no s’ho pensa ni un segon! Una història plena d’imaginació i de referències a molts contes clàssics, que ens endinsa en un món desconegut, però real (o no!).
 • Molsa. Edebé.
  Un matí fred, mentre caminava pel costat del riu, va sentir una miqueta l’olor de la Janika. Es va aturar i va ensumar bé; no volia que se li escapés. Va córrer a veure si veia la Janika. Va lladrar, va buscar i va pensar que potser només era un record. Va seguir endavant, excitat, ensumant amb el morro arran de terra a veure si trobava les passes de la Janika. Sentir l’olor de la Janika i no trobar‐la el va posar trist. La Janika era la nena que havia viscut a casa seva. A la casa també hi havia un nen, un home que feia olor de fum i de tinta i una dona que feia olor de pastís de llimona. Però havien passat moltes nits des de l’última vegada que havia dormit als peus de la Janika. Als gossos no els agraden els petards. A ell no és que no li agradin, és que els odia perquè li recorden les bombes.

El vídeos de les col·laboracions de les biblioteques al Som aquí són a la llista de reproducció “Aquí som de Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]