Comença el 33è Festival de Jazz de Terrassa

3 de març de 2014

El dia 13 de març comença el 33è Festival de Jazz de Terrassa.

Cartell Festival

Seran 18 dies de concerts oficials i més de 250 músics els que participaran d’aquest esdeveniment entre el 13 i el 30 de març. Sense limitar-se en una línia concreta, el Festival de Jazz pretén oferir força varietat d’estils, amb l’objectiu de donar a conèixer noves músiques i tendències, així com autors clàssics i altres de nous.

En aquesta edició, la imatge del cartell oficial recorda el pintor Mitus Aurell, desaparegut l’estiu passat per malaltia, un artista molt vinculat al jazz i a la ciutat. El Festival pretén doncs fer-li un homenatge presidint tots els actes.

En motiu del 20è aniversari de la Nova Jazz Cava, enguany el festival atorgarà el 12è premi JazzTerrasman al pianista, compositor i bandleader Bruce Barth. La tria no ha estat a l’atzar, ja que aquest músic va ser l’encarregat d’inaugurar la nova seu de la Jazz Cava, un mateix mes de març de 1994.

Un altre fet destacable del Festival d’aquesta edició serà el creixement de l’anomenat Off Festival, que ha sorgit en gran part de l’espontaneïtat de la ciutadania. Això comprèn activitats de cinema, xerrades i exposicions diverses que complementaran la programació oficial i de les quals ja us en parlarem més endavant.

A les biblioteques, també ens volem afegir a l’esdeveniment i per això us proposem un recorregut musical per alguns dels autors que participaran del Festival. Per això, i com l’any passat, utilitzarem el canal de comunicació Spotify per anar-vos engrescant a participar en la tria dels concerts que tindran lloc a Terrassa durant les properes setmanes de març. Així, d’entrada, i entre el panorama internacional, us destaquem el trio francès RST-Aldo Romano, Louis Sclavis i Henry Texier, el debut d’una de les veus de la renovació del blues elèctric, Cedric Burnside, i el guitarrista Bill Frisell. En l’àmbit català, Carme Canela i Joan Monné Trio estrenaran Granito de Sal, un disc ple de cançons amb nom de dona i que, juntament amb Guim Garcia Balasch, obriran el Festival, a la Nova Jazz Cava, el divendres 14.

YouTube Preview Image

A la Xarxa de biblioteques trobareu més informació sobre aquests artistes i, si passeu per la Biblioteca Central, dins la sala de música i revistes, podreu consultar el nostre fons de jazz i agafar el fulletó Tal com sona. Igualment, cada setmana us destacarem un dels concerts i farem una exposició de cd’s d’alguns dels artistes convidats perquè ho tingueu més fàcil.

Per acabar, volem comentar-vos que la programació d’aquesta 33ena edició està vinculada amb els diferents actes del Tricentenari de 1714, com per exemple el solo a piano de  Marco Mezquida o Libera de Giulia Valle.

 

 

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]