Primers concerts del 33è Festival de Jazz de Terrassa

10 de març de 2014

El proper dia 13 de març comença el 33è Festival de Jazz de Terrassa amb un concert de Víctor de Diego Trio a les 20h. a la Nova Jazz Cava. El músic farà un concert de presentació del disc Tribute“, un treball discogràfic atípic en la seva carrera musical ja que per primera vegada ha format un grup sense base harmònica. Els músics que l’acompanyaran són: Jordi Gaspar (contrabaix) i Gonzalo del Val (bateria). Aquí els podeu veure interpretant la peça “Lazy Bird” l’any passat, en un concert a Barcelona:

YouTube Preview Image

Un altre dels artistes destacats al Festival de Jazz d’enguany serà la Carme Canela, que ja acumula anys de col·laboració amb el Festival. Aquesta vegada actuarà amb Joan Monné Trio el divendres 14 de març, en un concert doble a la Nova Jazz Cava per presentar “Granito de sal”, un disc ple de cançons amb nom de dona.  Els qui no conegueu o no hagueu escoltat encara a Carme Canela no teniu excusa: a la Xarxa de biblioteques de Terrassa podreu trobar uns quants discs que us endinsaran en el món del jazz.

Saxofonista terrassenc

Guim G. Balasch

Aquest concert inaugural serà especial perquè també hi actuarà el saxofonista Guim G. Balasch, un músic molt vinculat a la nostra ciutat. Podeu veure més informació d’aquest concert aquí.

El dissabte 15 de març a partir de les 11h. és el torn dels més joves. La Nova Jazz Cava cedeix el seu espai a 3 big bands integrades exclusivament per nois i noies de 12 a 16 anys: la Kirby Band de Rubí, la Big Band Blue de Barcelona i la Big Band del Conservatori Municipal de Música de Terrassa. Precisament aquesta última la dirigeix Guim Garcia-Balasch.

En aquest vídeo el podeu veure assajant amb la Big Band:

YouTube Preview Image

 

Aquesta marató matinal anomenada Jazz Jove Non Stop oferirà 3 hores de música en directe.

A la tarda, els amants de ballar el lindy hop ho podreu fer a la Plaça Vapor Ventalló a partir de les 18:00 i fins a les 20:30h., amb la proposta “Lindy Hop i Balboa”.

Trio RST

Trio RST

A les 22h., a la Nova Jazz Cava, podrem escoltar el trio francès RST-Aldo Romano, Louis Sclavis i Henry Texier.  Es tracta d’una de les apostes internacionals del Festival que ben segur no decebrà al públic que pugui aconseguir una entrada. Si encara no els coneixeu, al catàleg de la Xarxa de biblioteques hi trobareu aquests discs: Aldo RomanoLouis Sclavis i Henry Texier.

I per a aquells que vulguin canviar d’escenari i busquin un altre tipus de concert, amb músics de casa nostra, l’Ateneu Candela us ofereix la possibilitat de veure en directe el Moviment d’Insurrecció Sonora (MIS), a les 22:30h.

El diumenge 16, al pati del mNACTEC, hi haurà un concert a l’aire lliure de Paquito Groove Band, a les 12:30h.

Terell Stafford

Terell Stafford

A la tarda, a les 19:30h., la Nova Jazz Cava oferirà el concert del famós trompetista Terell Stafford, que presentarà el disc “This Side of Strayhorn”. Aquest serà l’únic concert que el trompetista oferirà a l’estat espanyol i ho farà en companyia d’un quartet de músics catalans: Gabriel Amargant (saxos), Esteve Pi (bateria), Horacio Fumero (contrabaix) i Ignasi Terraza (piano).

Agustí Burriel

Agustí Burriel

I per acabar la primera setmana del Festival, podrem gaudir d’una nit gastronòmica de jazz al restaurant Damunt un Cel de Fil (c/Portal Nou, 9), amb Agustí Burriel que interpretarà peces de Frank Sinatra en companyia de Xavier Algans (piano), Pep Rius (contrabaix), Oriol González Orti (bateria) i Matthew Simon (trompeta).

Si encara no coneixeu Agustí Burriel aquí el podeu veure actuant al Festival d’estiu de Blues de Barcelona del 2011.

YouTube Preview Image

I aquí us deixem amb la nostra llista playlist a l’Spotify:

Etiquetes: , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]