Últims concerts del 33è Festival de Jazz de Terrassa

24 de març de 2014

L’última setmana del 33è Festival de Jazz de Terrassa ve farcida d’interessants propostes que tot seguit us recomanem.

Josep Ma. Farras Jazz Spirit

JazzSpirit & Josep Ma. Farràs

El dimecres 26 de març, a les 10 de la nit, la Nova Jazz Cava ha programat una jam session amb Jazz Spirit i el trompetista Josep Ma. Farràs com a convidat. Aquesta banda la formen Carles Pineda, al saxo alt, Enric Carreras, al piano, Pep Coca, al contrabaix i Adrià Font, a la bateria.

I, a la mateixa hora, i per als que us agradi més el cinema, la Filmoteca Club Catalunya (c/Sant Pere, 9) ha programat 2 curts sobre el món del jazz: “Betty Carter; New All The Time” (14 min.) del 1994 i “Art Blakey: The Jazz Messenger” (78 min.) del 1987, ambdós dirigits per Dick Fontaine.

El dijous 27, a les 10 de la nit, la Nova Jazz Cava oferirà el Premi Jazzterrasman 2014 al pianista Bruce Barth. Aquest guardó enguany té un caràcter especial ja que es commemora el 20è aniversari de la inauguració de la sala. La celebració reunirà en un concert al duo europeu del pianista nord-americà Bruce Barth i el músic valencià Perico Sambeat, Jazzterrasman el 2011, i amb qui Barth ha treballat en diverses ocasions.

Aquí els podeu veure actuant al Festival de Jazz de Granollers del 2008:

YouTube Preview Image

El vespre i la nit del divendres 28 de març teniu 3 bones propostes per escollir:

1.- El concert de Bill Frisell presentant el disc “Beautiful Dreamers”, a les 9 del vespre, al Centre Cultural (Rambla d’Egara, 340).

Bill Frisell, Eyvind Kang i Rudy Royston

Bill Frisell, Eyvind Kang i Rudy Royston

L’acompanyaran Eyvind Kang, a la viola i Rudy Royston, a la bateria. Si no hi podeu anar però voleu escoltar el disc, el podeu reservar i us el podeu endur en préstec amb el carnet de biblioteques de la Xarxa.

2.- L’acte de benvinguda de swing ballable (lindy hop) amb el grup Dj’s Terrassahoppers, a les 10 de la nit, al Vapor (Espai de creació musical). Si no sabeu ballar aquest estil, podeu cercar informació aquí.

Terrassahoppers

Terrassahoppers

3.- El concert del grup The Excitements, a mitjanit, a la Nova Jazz Cava. La banda la formen Koko-Jean Davis, a la veu, Albert Greenlight, a la guitarra solista, Adrià Gual, a la guitarra rítmica, Daniel Segura, al baix elèctric, Marcial García, a la bateria, Marc Lloret, al saxo alt i Nico Rodríguez Jauregui, al saxo baríton.

Ben segur que els ritmes de la música negra i els clàssics del R&B d’aquesta trepidant banda en alça, recollits en l’àlbum “Sometimes Too Much Ain’t Enough“convertiran la pista de la sala en un polvorí. Si no us ho acabeu de creure, aquí us deixem amb el vídeo d’una de les seves actuacions en directe:

YouTube Preview Image

El dissabte, a les 12 del migdia, la Plaça Vella oferirà el concert de Sax Gordon & Lluís Coloma Blues Band. Acompanyaran aquests dos músics, al saxo i al piano respectivament, Manolo Germán, al contrabaix, Marc Ruíz, a la bateria, Balta Bordoy, a la guitarra, David Pastor, a la trompeta, Jordi Prats, al saxo alt, Dani Pérez, al saxo tenor i Marc Sort, al saxo baríton. Serà un concert de presentació del disc “Racanrol” (Swing Alley, 2014), el primer que fan conjuntament Lluís Coloma i Balta Bordoy, gravat recentment a la Nova Jazz Cava. Estem segurs que no podreu parar de seguir el ritme contagiós del boogie i del blues de Lluís Coloma. No us el perdeu!

A la tarda, al Centre Esportiu Qsport, (c/Sant Gaietà, 107) tindreu una nova oportunitat de ballar el lindy hop i balboa amb el grup Terrassahoppers.

Concert del Tricentenari: Marco Mezquida i Giulia Valle

Concert del Tricentenari de 1714:
Marco Mezquida i Giulia Valle

A la nit, la Nova Jazz Cava oferirà un doble concert que commemora els actes del Tricentenari de 1714. De fet, Terrassa serà l’únic festival d’aquest gènere que participa en aquest programa i ho fa amb una clara aposta pel present. Prenent al peu de la lletra la idea de contemporaneïtat que gira al voltant d’aquests concerts que busquen la transversalitat de gèneres i la distribució en el territori català, Jazz Terrassa fa un pas endavant i proposa un doble concert de presentacions:

Marco Mezquida

Marco Mezquida

a les 22:00h., el debut a piano solo del menorquí Marco Mezquida, considerat millor músic de l’any per l’AMJMM, que presentarà el disc “La hora fértil“(Whatabout Music, 2013). Aquest disc a piano sol és tan sols una petita mostra que Mezquida és un humanista del piano: les seves composicions tan abarquen temes amb ànima de clàssic, estàndards, passatges de lliure improvisació i referències a la música romàntica de Chopin o Schumann.

Giulia Valle i Libera

Giulia Valle i la formació Libera

I, a les 23:00h., Giulia Valle ens presentarà el disc “Líbera“, la seva darrera aventura compositiva. Amb aquesta nova formació “Líbera”, i envoltada de 6 músics excepcionals, Giulia Valle explora noves sonoritats dins la línia més actual. A través d’un llenguatge propi i eclèctic, aconsegueix transportar l’oient cap a un univers oníric, rítmicament intens, que navega des del lirisme absolut fins a les profunditats del deep techno, el trance i la rumba. Un projecte sòlid, amb una instrumentació sorprenent i un directe imparable.

L’últim concert del dia serà el que oferiran els Dumpy Lobsters, a la Nova Jazz Cava, a la 1 de la matinada. Aquesta sessió golfa segur que estarà dedicada als més balladors!

El 33è Festival de Jazz de Terrassa, acabarà el diumenge 30 de març amb 2 últimes propostes no menys interessants:

Gemma Plans

Gemma Plans

a les 12 del migdia, a la Plaça Catalunya, tindrà lloc el concert a l’aire lliure, de la banda Gemma Plans Project que torna a l’escenari del Festival de Jazz Terrassa amb el seu nou projecte sota la direcció musical de Mario Rossy. En aquesta ocasió ens oferirà un concert en formació de sextet que interpretarà peces de Duke Ellington, John Coltrane, Kurt Weill, Chick Corea, Pat Metheny, Antonio Carlos Jobim, Chico Buarque i Stevie Wonder. Aquestes peces seran tractades i arranjades de forma personal sota la influència de la música brasilera, el jazz i la fusió.

Jon Faddis

Jon Faddis

A les 7:30 de la tarda, la Nova Jazz Cava oferirà l’últim concert: Jon Faddis & Barcelona Jazz Orquestra. La banda presentarà el cd i el dvd “Dizzy’s Businness” (Temps Record, 2014) que recupera la música composada per Ernie Wilkins i Quincy Jones per a la gira de la Dizzy Gillespie Big Band de l’any 1956. Tot un privilegi poder-la presentar en la veu de disset excel·lents jazzmen a la Nova Jazz Cava, abans de marxar de gira per algunes ciutats de l’estat espanyol i França.

I fins aquí les nostres recomanacions de la setmana que podeu arrodonir escoltant la nostra llista playlist a l’Spotify:

 

 

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]