Aquí som de llibres. Ai Feliu, quina alegria!

3 d'abril de 2014

aquisomdellibre_biterApunt de difusió de la secció Aquí som de llibres dins la temporada 2013-14 del programa Som Aquí del Canal Terrassa Vallès. El programa d’avui es va emetre el dia 19 de març de 2014. Clara Formosa, traductora i filla de Feliu Formosa i; Maria Gental, de la Biblioteca Central de Terrassa (bct) fan un recorregut per l’obra literària de Feliu Formosa. El motiu és l’acte d’homenatge que rebrà l’autor a Terrassa el dia 26 d’abril.

YouTube Preview Image

Els llibres recomanats són:

Poesia:

 • El cançoner. Barcelona: Columna, 1999.
  Sens dubte el llibre més commovedor de tota l’obra poètica de Feliu Formosa. Vint poemes curts, en els quals l’autor va a l’essència dels sentiments i l’experiència. Escrit l’any 1976 i publicat en primera edició per l’editorial Vosgos de Barcelona.
 • Semblança. Barcelona: Edicions del Mall, 1987.
  Probablement és el llibre de poemes més llegit de Feliu Formosa. Al contrari que en la recomanació anterior, ara ens trobem davant d’una poesia vitalista de to tranquil, reconciliadora i molt plàstica. Setze poemes d’amor encapçalats per versos de Pedro Salinas i acompanyats per una prosa breu. 
 • Centre de brevetat. Barcelona: Meteora, 2006.
  El darrer recull de poesia de Feliu Formosa. Són 51 peces poètiques, de vegades en vers, de vegades en prosa, en què es rememoren llocs, fets, personatges o amics que formen part de la vida de l’autor. 

Dietari:

 • El present vulnerable. Diaris (1973-1978). Barcelona: La Magrana, 1997.
  Premi de la Crítica “Serra d’Or”, 1980. És el primer llibre de l’autor en el gènere del dietari. Anotacions sobre l’experiència íntima i la intel·lectual.

Obra de traducció literària:

 • TRAKL, GeorgObra poètica. Martorell: Adesiara, 2012.
  Segons Magirs, Georg Trakl és “és el més gran poeta en llengua alemanya del segle XX”. Va morir als 27 anys de sobredosi de cocaïna, una vida inadaptada.
 • BRECHT, Bertolt. Teatre Complet. Barcelona: Diputació de Barcelona. Institut del Teatre, 1998. 5 volums.
  Edició del teatre complet de Brecht dins la col·lecció ClàssicsAquesta tasca tan delicada ha estat feta amb molta perfecció per Feliu Formosa.

Els vídeos de les col·laboracions de les biblioteques al Som aquí són a la llista de reproducció “Aquí som de Llibres” del canal Youtube de la bct xarxa.

Ai Feliu, quina alegria!

aifeliu33 Veure tots els articles i poemes Ai Feliu, quina alegria!

Consultar la informació de l’acte d’homenatge.

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]