Dia de la música: 21 de juny

21 de juny de 2014

bàner de la secció Terras-sons

Dia de la musica

Dia de la música

Avui és el “Dia de la Música” o “Festa de la Música”. Aquesta és una festa europea i internacional, que actualment se celebra en un centenar de països, cada 21 de juny, amb l’inici de l’estiu. Va ser Jack Lang, Ministre de Cultura francès, qui, el 1982, va celebrar-ne la primera edició a França.

Allunyant-se dels festivals de música, que acostumen a organitzar-se entorn d’un compositor o un gènere musical determinat, amb una programació seleccionada per un director artístic, la “Festa de la Música” és abans que res una festa popular gratuïta, que s’obre a tots els participants (amateurs o professionals) que vulguin participar-hi. L’esdeveniment combina tots els gèneres musicals i es dirigeix a tot tipus de públic, amb l’objectiu de popularitzar la pràctica musical i familiaritzar a tots els joves i adults de totes les condicions socials a través de les diferents expressions musicals.

L’aire lliure es converteix en el seu camp d’acció, els carrers, les places, els parcs i els jardins, els patis d’edificis, de museus… Però la “Festa de la Música” també ofereix la possibilitat a les grans institucions musicals (orquestres, òperes, cors, etc.) que surtin dels seus llocs habituals de representació, o altrament, que acullin gèneres musicals que sovint són considerats menors: músiques tradicionals, músiques populars, jazz, rock,rap, techno, etc. Així s’ofereix la possibilitat de crear contactes entre els centres de les ciutats i els barris, de proposar concerts als hospitals o a les presons, de desenvolupar trobades i intercanvis de joves músics i de nous talents.

Els músics s’ofereixen a tocar gratuïtament i el públic pot accedir lliurement a totes les actuacions, siguin a l’aire lliure o en sales. Testimoni de la vitalitat de la pràctica musical, la Festa de la Música pertany tant als milers de músics que hi participen com als milions de persones de totes les edats i classes socials que constitueixen un públic d’allò més interessat i curiós.

A Terrassa, s’han programat diferents activitats per passar una jornada divertida i plena d’emocions. N’hem fet una tria:

Els barris d’Ègara, Can Tusell i Torre-Sana celebren la seva festa major amb un munt d’activitats per a petits i grans.

A les 17:00h, a la Casa de la Música (Esmut) projecció de l’òpera Giulio Cesare de Georg Friedrich Händel. Aquesta és una activitat gratuïta. Aquesta òpera en tres actes és una de les més conegudes de Händel, us proposem escoltar un dels fragments més emocionants i encisadors de l’òpera, es tracta de l’ària “Piangerò la sorte mia” del personatge de Cleopatra interpretada per la soprano francesa Natalie Dessay.

YouTube Preview Image

A les 21:00h, al Cafè de l’Aula (c/Volta, 37) concert de Backwater, el duet format per Itziar (veu) i Jeremy (guitarra i veu) a Texas, versionaran cançons amb tocs de blues, jazz i soul sense perdre l’essència del rock. Aquesta activitat és gratuïta.

A la mateixa hora, l’Auditori Municipal (Pssg. Ernest Lluch, 1) ha programat el concert de Mark Pulido amb el seu orgue de 48 peces.

A les 22:30h, a la Nova Jazz Cava, concert de gospel i jazz excepcional amb el grup Erwyn Seeruton Ensemble.

Al nostre país hi haurà activitats diverses però nosaltres us recomanem especialment les dels següents municipis: Barcelona, Mataró, Sabadell i Figueres.

Bon dissabte i que visqui la música!!!

 

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]