Seguim amb el 34è Festival JazzTerrassa

9 de març de 2015

bàner de la secció Terras-sons

Comença la segona setmana del Festival JazzTerrassa 2015 carregat de bones vibracions. D’aquesta setmana volem destacar els concerts més rellevants que tindran lloc a la Nova Jazz Cava, tot i això no deixeu de consultar el programa oficial que està ple de propostes interessantíssimes que de ben segur faran gaudir a tots els amants del jazz.

mujazztComencem amb la primera de les jam sessions que el dimecres 11 de març ens oferirà el col·lectiu de músics de jazz de Terrassa (MuJazzT). Estàndards de jazz clàssic i modern centraran aquesta sessió que tindrà al tenorista Jon Robles com a convidat especial.

rossyamargantpDijous dia 12 de març tindrem una sessió doble que començarà amb el conjunt Gabriel Amargant Quintet que ens presentaran el nou CD And now for something completely different, editat el 2015 per Fresh Sount New Talent. En ell el multi-instrumentista Gabriel Amargant mostra la seva vessant compositiva després d’haver-se forjat una sòlida trajectòria com a sideman i solista i, sobretot, després del seu aclamat últim treball First station (FSNT, 2009) gravat en forma de quartet.

La segona part de la vetllada estarà protagonitzada pel Jordi Rossy Sextet que presentaran el seu nou repertori amb elements de postbop, boleros i samba cançao, així com de música de cambra. La qualitat de Jordi Rossy i la resta dels solistes i la concreció de la interpretació quan s’integra en el variat discurs orquestral del sextet són elements atractius per a una música sofisticada i melòdica, directa, amb molt de ritme i sentit de l’humor que s’adreça a tots els públics.

John NémethDivendres 13 de març visitarà Terrassa la John Németh Band que ens oferiran una nit de blues. John Németh compta amb sis nominacions als propers Blues Music Awards que tindran lloc el proper 7 de maig a Memphis, entre les mencions hi ha la de millor cançó de l’any per “Bad luck is my name” i el millor disc de l’any per Memphis Grease, que ens presentarà a l’escenari club de la Nova Jazz Cava.  Aquest disc és una bona mostra de l’estil que l’ha fet conegut dins de l’exigent escena blues a nivell internacional: una mescla molt personal de blues i blue-eyed soul sempre dirigida per la seva veu i impulsada pel so de la seva harmònica.

recaurignac2Dissabte 14 de març comptem amb dues propostes molt interessants. D’una banda l’Ernesto Aurignac Orquestra que presentarà el seu primer treball treball, Uno (Moskito Records, 2014) enregistrat principalment a la Nova Jazz Cava i que es presentarà en exclusiva a Catalunya. Aquesta potent big band de 20 instrumentistes donaran a conèixer el seu treball en el qual el llenguatge jazzístic articula un discurs ric de brillants pinzellades de música clàssica i contemporània. Aquesta banda es destaca per la seva varietat tímbrica i una completa secció de vent que inclou instruments poc habituals com el clarinet baix, l’oboè i la trompa, i de corda, amb la presència de la guitarra, el violoncel, el contrabaix i l’arpa. Molt i molt recomanable!

docscanloncdEl mateix dia però en sessió golfa els amants del swing podran gaudir amb els Doc Scanlon’s Cool Cat Combo on el veterà novaiorquès Doc Scanlon serà l’escollit per capitanejar una nit farcida de swing i jump blues en la qual la Nova Jazz Cava es convertirà en una pista de ball fins ben entrada la matinada.

I per acabar la setmana el ja tradicional Pícnic Jazz al parc de Vallparadís, prepareu-vos per una jornada musical a l’aire lliure amb amics, amb familiars, amb veïns o fins i tot sols que de ben segur trobareu algú conegut amb qui compartir la música que sonarà de la mà de La Locomotora Negra, Scott Hamilton & Toni Solà Quintet, Carles Benavent Un, Dos, Tres… i la Barcelona Big Blues Band amb Dani Nel·lo & Agustí Burriel en el marc incomparable que és el nostre parc de Vallparadís.

33fjtpicnic1

Per últim us deixem una nova playlist del nostre compte d’Spotify que us convidem a seguir amb una selecció dels artistes que sonaran aquesta setmana, esperem que sigui del vostre gust!

Font de les imatges:

http://www.jazzterrassa.org/ca/node/36738/programa-ambit

Etiquetes: , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]