Ja s’acaba el 34è Festival JazzTerrassa!

16 de març de 2015

bàner de la secció Terras-sons
Encetem la darrera setmana del Festival JazzTerrassa que es presenta plena de propostes més que interessants per a tots els amants del jazz i com ja és habitual us fem una selecció d’algunes de les propostes que, si voleu, podreu gaudir al llarg dels propers dies. Abans de començar us recordem que no heu de perdre l’ocasió de passar per la Biblioteca Central per veure la mostra de jazz, us convidem a que vingueu, que la remeneu i que us emporteu en préstec allò que més us agradi! Ah! I per descomptat! No us perdeu cap de les playlist que us hem preparat, si teniu compte d’Spotifyseguiu-nos!

Passem ja a fer el nostre repàs dels concerts de la setmana, comencem el dimecres 18 de març, data en la qual ens visitarà el conjunt Jazzers que ens oferiran una Jam Session a la Nova Jazz Cava. Aquest conjunt intergeneracional està format per músics novells com el trompetista terrassenc Oriol Vallès i d’experimentats com el Xavier Figuerola amb el seu saxo tenor.

nelsclinesingersDijous 19 de març comptarem amb The Nels Cline Singers que presentaran el seu CD Makroscope (Mack Avenue Records, 2014) a la Nova Jazz Cava. El guitarrista i compositor californià Nels Cline ja tocava jazz als anys 80 en col·laboració amb el seu bessó, el baterista Alex Cline, o amb figures com Charlie Haden, Wadada Leo Smith, Tim Berne o Julius Hemphill. La seva enorme versatilitat i el seu caràcter imprevisible han provocat que revistes especialitzades com el Jazz Time el qualifiquin com “el guitarrista més perillós del món”.

janinejohnsonDivendres 20 de març a la Nova Jazz Cava tindrem l’oportunitat de descobrir la veu de Janine Johnson que realitzarà un concert de mitjanit anomenat “Soul in the city” i al qual presentarà el seu disc Passion (Splash Music, 2014). Amb la seva especial mescla de soul i jazz, aquesta vocalista i actriu britànica canvia lleugerament de registre després de l’èxit del seu darrer espectacle A night of Bond with Janine Johnson. L’acompanyarà una banda amb membres amb diferents backgrounds i colors musicals. Proposta interessant ja que està especialment pensada per viatjar a través de la història del jazz i el soul modern amb un toc personal.

Aquest mateix dia, però al Centre Cultural, tindrem l’ocasió d’escoltar Mulatu Astatke, un altre debut sonat en aquesta edició 2015 del Festival. figura inqüestionable del world jazz, arquitecte i peça fonamental de l’ethio-jazz, el seu discurs original, inquiet i intrèpid beu de les fonts de la música tradicional il·luminada per la flama del jazz que va conèixer en profunditat en ser el primer etíop que va estudiar a Berkeley. En aquest concert presentarà el seu CD Sketches of Ethiopia (JazzVillage, 2013), àlbum en què mostra una deconstrucció del ric i antic llegat etíop amb un refinat i sofisticat gust pels arranjaments orquestrals. Conductor, arranjador, mestre del vibràfon, el piano i la percussió, aquest alquimista de la fusió presenta una música acolorida que serpenteja entre la cultura africana i el món àrab, amb influències de la música llatina, ritmes afrofunk i el so ensemble de vuit elements, la majoria dels quals són els mateixos músics que han participat en les sessions de gravació d’aquest darrer disc que presenta a la nostra ciutat.Mulatu Astatke

Dissabte 21 de març la Julia Biel ens presenta el seu disc Nobody loves you like I do (Rokit Records, 2014). Aquest concert suposa la presentació a Espanya d’una artista sorprenent i magnètica que beu de les arrels de l’era daurada del jazz per traslladar el seu sofisticat discurs al terreny contemporani. Aquesta veu emergent que ja ha provocat l’entusiasme de públic i crítica europeus debuta al nostre país amb el seu nou treball sota el braç. Jazz, soul i pop d’autor amb un cert esperit intimista i tocs indiscutibles de classe i personalitat. Us deixem amb el tema que dóna nom al disc:

YouTube Preview Image

Finalment a la Nova Jazz Cava, el diumenge 22 de març, tindrà lloc l’entrega del premi Jazzterrasman 2015 que anirà a parar a la Big Mama Montse. La coneguda cantant de blues manté des de fa anys un vincle especial amb Terrassa, on ha forjat part de la seva carrera amb onze festivals des del 1989 i un munt de concerts. El vincle amb el club egarenc, la divulgació de la música arreu del país i a l’estranger, i la qualitat com a compositora, intèrpret i pedagoga de Big Mama Montse, la converteixen en l’estrella més radiant i internacional del blues català.  El seu talent i perseverança l’han portat a signar 17 discos, col·laborar en una llarga llista d’àlbums i tocar en incomptables festivals i sales d’arreu del món.  Una mostra de la internacionalització del seu art és la inclusió de la cançó “No way out” de Big Mama & Victor Uris en el recopilatori Blues around the world, que va comptar amb artistes internacionals.Big Mama Montse

Per celebrar el Jazzterrasman 2015, la Big Mama Montse ha preparat una nit molt especial en la qual ha convidat alguns dels músics que han col·laborat estretament amb ella durant la seva trajectòria, entre els quals el conegut trompeta local Josep Maria Farràs.

Per acabar aquest cicle de Terras-sons dedicat al nostre Festival JazzTerrassa us deixem la darrera playlist, us convidem a escoltar-la!

Font de les imatges:

http://www.jazzterrassa.org/ca/node/36738/programa-ambit

http://www.fundacioct.cat/es/programacio/mulatu-astatke-34-festival-de-jazz-terrassa-2015/

Etiquetes: , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]