La lijteca del Sant Jordi’15

15 d'abril de 2015

Recomanacions Sant Jordi de literatura infantil i juvenil
Vet aquí que una vegada, a la biblioteca va arribar un drac afamat. Si, ho heu sentit bé, un drac afamat! Però per sort no volia pas cruspir-se ningú (prou que va quedar escaldat fa molts anys amb un tal Jordi…) Aquest drac tenia fam de llibres, d’històries, de llegendes… Després de regirar tots els prestatges de la biblioteca, ens va recomanar una pila de llibres que ens van agradar molt. Des de llavors ens ajuda a triar les novetats més sucoses. Aquest Sant Jordi ens regala aquestes:

familiaPer a llegir en familia

 

ALLAIN, Moose. Okupa-ho tot. Barcelona: Coco Books, 2015. ISBN 9788494276606.

okupaOkupa-ho tot és un llibre ple d’idees que us convida des de la primera plana a desenvolupar la creativitat i la imaginació de tota la família.

Grans i petits passareu una estona molt divertida expressant les vostres idees, completant esbossos, dibuixant allò què us sembli… Us animeu?

 

FREEMAN, Tor. Otto, el gos carter: un llibre per buscar-hi coses. Barcelona: Blackie Books, 2014. (Blackie little books) ISBN 9788494258053.

otto

L’Otto és el millor gos carter que mai haureu conegut… Per aquestes dates se li gira molta feina, li voleu donar un cop de mà i ajudar-lo a repartir els paquets?

Una història en imatges plena d’escenaris, d’objectes, de personatges de tota mena. Ideal per passar la tarda de diumenge en família.

comencenPer als que comencen a llegir

BENEGAS, Mar; CABASSA, Mariona. Menja-t’ho tot. Barcelona: Takatuka, 2014. ISBN 9788416003198.

menjatotot

«No m‛agrada! No tinc gana! No puc més!». Ja pot anar rondinant el protagonista d’aquest llibre, ja, que les seves protestes no serveixen per a res… Un dia, però, decideix fer cas i menjar-s‛ho TOT, TOT i TOT!

Àlbum molt divertit il·lustrat amb humor i colors molt vius. No us el perdeu!

 

CHILD, Lauren. El nen nou. Barcelona: Joventut, 2015.  ISBN 9788426141347.

nennou«Els pare de l’Elmore Green creien que ell era el petit més divertit, més espavilat i més adorable de món. I això a l’Elmore li agradava molt». Però un dia tot va canviar…

Una història tendre que reflecteix amb molt d’encert la gelosia d’un germà gran cap al petit. Les il·lustracions magnífiques de Lauren Child ens apropen al món dels nens i dels seus sentiments.

sabenPer als que ja en saben prou

GÓMEZ MATA, Marta; NAZARETH, Carla. Un món de famílies. Barcelona: Comanegra, 2015. ISBN 9788416033492.

monfamilies

Una nova aposta de l’editorial Comanegra, per parlar de la diversitat al món. Primer van ser els avis, després les mares i ara toca el torn a les famílies, i és que hi ha tota mena de famílies: família nòmada, família coet, família orquestra… Humor, enginy i bones intencions per a reflectir la infinitat de famílies que podem trobar. Quina és la teva?

 

HEIDE, Florence Parry; GOREY, Edward. En Tristany s’encongeix. Barcelona: Vicens Vives, 2014. (Cucanya; 23) ISBN 9788468213347.

tristany

I si un bon dia descobreixes que ja no arribes al prestatge de les llaminadures? I si un bon dia veus que teva roba et va moooooooolt gran? Això és el que li passa al Tristany, que s’ha encongit! Però el més curiós del cas és que ningú li fa cas… L’endemà, en Tristany torna a la seva estatura normal, però l’espera una nova transformació… Us la imagineu?

gransPer als grans lectors

 

PRATS, Lluís. Hachiko: el gos que esperava. Barcelona : La Galera, 2015. (Narrativa singular) ISBN 9788424655396.

hachikoAquí teniu l’obra mereixedora del 52è Premi Josep M. Folch i Torres d’enguany, i ben bé que el mereix! Basada en fets reals, el llibre parla de la lleialtat i l’amistat entre un home i un gos, el professor Ueno i el gos Hachiko. El text és deliciós, una història entranyable, que sumada a les magnífiques il·lustracions de Zuzanna Celej, us transportaran al Tokio de principis de segle XX.

 

RIDDELL, Chris. L’Ada Goth i la Festa Mortífera. Barcelona: Cruïlla, 2014. ISBN 9788466137416.

adaLa nova entrega de les aventures de l’Ada Goth segueix portant-vos aventures a dojo! Una colla de cuiners de renom arriba a la Mansió Esgarrifòtila per participar en la Festa de la Lluna Plena i la Gran Pastissada, però com sempre, hi ha algú que no vol que tot surti com està previst… A banda, la donzella de l’Ada ha rebut una proposta de matrimoni. I, enmig de tant d’enrenou, sembla que tothom s’ha oblidat de l’aniversari de l’Ada! De nou en Chris Riddell triomfa amb un text fresc, dinàmic i divertit, que juntament amb les il·lustracions fan d’aquest llibre una lectura molt entretinguda.

juvenilJuvenil

 

PALOMAS, Alejandro. Un fill. Barcelona: La Galera, 2015. (Bridge) ISBN 9788494185748.

fillQuè us puc dir d’Un fill? Doncs que des que vaig veure la coberta del llibre (preciosa) fins que he acabat la darrera línia, m’ha frapat! Un llibre ple de sentiments, d’emocions, un llibre dur, però ple de vida… Una història de la qual passats uns dies encara recordes amb tendresa i una certa melangia. I no us en dic res de la trama perquè vull que la descobriu vosaltres. Estic convençuda que us encantarà!

 

MARTÍN, Andreu; RIBERA, Jaume. Els bessons congelats. Barcelona: Fanbooks, 2015. ISBN 9788416297061.

bessonsPer als seguidors incondicionals del jove detectiu Flanagan, aquest llibre és la cirereta del pastís. Torna en Flanagan, però s’ha fet gran. Deixa l’institut i la vida esbojarrada d’un adolescent per a entrar de ple a la vida adulta. Per poder-se pagar els estudis de Criminologia accepta un cas que l’intriga molt: el cas dels bessons congelats, un cas que va quedar sense resoldre fa anys per manca de proves. Torna en Flanagan i ho fa, us ho asseguro, per la porta gran! No us perdeu aquesta novel·la.

 

I no deixeu de visitar l’ovella Carlota a la bct, el pallasso Quico a la bd4, l’Elmer a la bd3… cada mes us presentem amb la seva tria més selecta les novetats de la biblioteca infantil.

Feliç Sant Jordi!
lij_peu

Etiquetes: , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]