Els bibliotecaris recomanen. Cinc dies d’octubre

9 de setembre de 2015

Cinc dies d'octubre

SIERRA I FABRA, JORDI. Cinc dies d’octubre. Barcelona: Rosa dels Vents, 2011. ISBN 9788401387685

Quan Miquel Mascarell accepta l’encàrrec de cercar el cos d’un jove anarquista, mort el 18 de juliol del 36, el vell inspector no imagina que haurà de lluitar per la seva supervivència, contra els seus propis fantasmes i la realitat política d’una Barcelona, en plena postguerra que lluita per refer-se’n.

Cinc dies d’octubre tanca la molt celebrada trilogia de l’inspector Mascarell (Quatre dies de gener, Set dies de juliol). Amb un estil impecable i una trama perfectament enllaçada. La novel·la està ambientada a la Barcelona de 1948, amb la seva realitat de silenci, on tothom vol oblidar i no reviure les seves misèries. Però també ens parla de diamants, dels que no van voler ajupir el cap, dels maquis, d’històries llunyanes i/o properes que ens fan reflexionar.

Jordi Sierra i Fabra nascut a Barcelona el 1947, autor prolífic, amb més de quatre-centes obres publicades, molt reconegut i multi premiat, també és un gran coneixedor i divulgador musical. Les seves obres de literatura infantil i juvenil són llegides per centenars d’infants i joves. Ha creat una fundació per promoure la creació literària entre el jovent i otorga un premi literari que porta el seu nom.

Aquí us deixem amb un comentari d’aquesta obra.

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]