5 dijous amb la Roser

29 d'octubre de 2015

coventry garden-guanyadora

5dijousamblaroserEl Centre de Documentació i Museu Tèxtil (www.cdmt.es) i els Amics de les Arts (www.amicsdelesarts-jjmm.cat) han presentat un cicle de trobades en homenatge a Roser López Monsò, conservadora del CDMT i amiga, que l’estiu del 2014 ens va deixar a causa d’una greu malaltia.

20151015_173523

“Cinc dijous amb la Roser” neix amb l’objectiu de fixar uns moments i uns espais determinats on ens puguem aplegar tots aquells que vam tenir la sort de conèixer-la i de compartir amb ella les nostres inquietuds i activitats.

El cicle es va iniciar amb l’obertura de l’Espai poètic Roser López a dins de la Biblioteca del CDMT. Si el visiteu (en l’horari de la Biblioteca, [email protected]) hi trobareu tots els textos escrits de la Roser, publicats i inèdits, poesia i prosa. També hi trobareu un racó d’objectes que ens remeten a la Roser i que moltes persones ens han cedit per exhibir-los i compartir-los públicament.

 

La segona sessió ha anat a càrrec d’en Jordi Fernández i ha tingut lloc a12063391_913540882063599_6732131470127531437_n la seu dels Amics de les Arts de Terrassa. Ell ha presentat tota la trajectòria artística de la Roser com a impulsora i guia del “Laboratori Creatiu” que va originar un munt d’experiències creatives vinculant i interrelacionant diverses tècniques i formats i sumant capacitats de moltes persones vinculades al món de l’art i del disseny.

 

Les tercera i quarta sessions, “Teixint grup” i “Poesia i Vida” tindran lloc a les 17:00 hores a la Biblioteca del CDMT. Tothom està convidat a passar el dijous 29 teixint en grup o fent diverses labors compartint experiències i coneixements. I el dijous 5 de novembre, la poesia de la Roser serà la protagonista, bé per ser llegida públicament o com a font d’inspiració per a crear versos i dedicar-li.

20151022_193841

El Cicle conclourà el dia 12 de novembre quan el grup de Teatre dels Amics de les Arts dramatitzaran a la Nova Jazz Cava (20:00 h) alguns dels contes per a adults que va escriure la Roser.

 

Cal dir que l’entrada a totes les activitats és lliure i també ho és la forma de participació de cadascú en les diverses propostes.20151015_174146 (1)

 

Paral·lelament a aquest cicle s’està gestionant l’edició del llibre “Apunts per a una teoria del desig” amb textos literaris i reproduccions d’obres visuals de la Roser. Les persones interessades en reservar un exemplar -el llibre tindrà una tirada reduïda- es poden posar en contacte amb els Amics de les Arts i Joventuts Musicals ([email protected]) o bé amb el Centre de Documentació i Museu Tèxtil ([email protected]) .

La bct xarxa ha col.laborat amb la cessió de llibres i personalment he volgut col.laborar per retre-li un sentit homenatge amb la gent del Museu; facilitant una bibliografia de la seva obra literària a les nostres biblioteques, en la lectura d’obres seves per la tria de frases que il.lustren els vidres de la biblioteca del CDMT.

Pots consultar les obres publicades de la Roser López Monsó al catàleg de la  bct xarxa/bctxarxa.

 

Etiquetes: , , , , , , , , ,

One Response to 5 dijous amb la Roser

 1. aiguadelafont on 29 d'octubre de 2015 at 16:09

  Gràcies Maribel per compartir des del biTer aquestes activitats i la poesia de la Roser. Ara recordo aquest poema seu:
  Metamorfosi

  M’emprovo ales d’insectes /
  extingits al fons del mirall, /
  reclòs al moll d’un ésser /
  humà on no em reconec. /

  De “Covo milers de mosquits, recull” Terrassa, 2007-2008

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]