Sense nostàlgia de Feliu Formosa

26 de novembre de 2015

coventry garden-guanyadora

 

rosaribellambgustok20151106_114530

Rosa Ribell, davant de l’Hotel Suís (Sabadell).

FORMOSA, Feliu. Sense nostàlgia. Barcelona: Proa, 2015. ISBN: 9788475885407

Bé, diria, que només l’autor  de per si, ja és una recomanació per llegir el llibre, però m’estendré una mica més.
Penso que més enllà del que resulta d’amè la lectura de qualsevol llibre de Feliu Formosa, per la seva narrativa, la seva gran capacitat descriptiva, aquest en concret, a més, pot agradar a tots aquells que els hi agrada descobrir espais nous, i també per aquells que recorden, sense nostàlgia com era el Sabadell dels 40 i 50.
Si parlo de Sabadell, tan a prop de Terrassa, però també generalment molt desconeguda, no es qüestió de comparar les ciutats. Són diferents, tenen la seva història i Feliu Formosa que va viure uns anys a Sabadell, en aquest llibre fa un recorregut amb la seva filla pels llocs més recordats per ell. Amb els seus ulls veiem la grisor d’aquells anys de la postguerra, en que el gris i el negre i l’olor de la humitat de les filatures, es palpava als carrers.
Ara… poca cosa queda, bé si “l’Hotel Suís”, i poca cosa més d’aquella època. Ara tot té una vida diferent, s’ha perdut el color gris…podríem dir que ara tot té color. Recomano el llibre i desprès… fer una passejada per Sabadell, seguint la mateixa passejada que en Feliu Formosa. Us recomanaria allarga-la i anar a visitar l’escultura que un artista local va dedicar al alcalde Antoni Farrés, que està ubicada en un lloc des del que és domina pràcticament tota la ciutat.
Penso que així com és important descobrir països llunyans, ciutats desconegudes, també és bo descobrir les ciutats que tenim més a l’abast i aquest llibre ens hi pot ajudar.

Recomana Rosa Ribell, usuària de biblioteques.

Pots consultar l’obra de Feliu Formosa al catàleg de la  bct xarxa.

Més informació sobre aquest autor a la Vikipèdia.

També al biTer al 2014 vam parlar d’aquest autor, dins de l’homenatge que li va retre la ciutat de Terrassa, anomenat: Ai Feliu, quina alegria!

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]