El Nadal fa llegir… literatura infantil i juvenil

18 de desembre de 2015

trineu_lijtot

Per damunt la neu, lleuger com un trineu,

la història va quallant i a tu et va agradant…

Tria amb raó, llegeix amb il·lusió,

i tant sols així sabràs el final d’aquests regals!

Ding, dang, dong, ding, dang dong, llegeix sense parar…

anar en trineu és divertit amb un bon llibre a les mans!

Per als que comencen a llegir

ALTÉS, M. El Rei de la casa. Barcelona: Blackie Books, 2015.

Qui és el rei de la casa? Això es pregunta el gat quan de sobte arriba un nou membre a la família… Ell que és tant bufó i estimat, com pot ser que un gos li prengui protagonisme i, a més, no li faci cas!

BAUER, J. El mensajero del rey. Santa Marta de Tormes: Lóguez, 2015.

El missatger reial té una missió, portar un missatge al regne veí, però pel camí es trobarà amb infinitat de situacions que no li faran gens fàcil el viatge. Teniu a les mans una història que parla de la solidaritat i el creixement personal.

BONILLA, R. De quin color és un petó. Barcelona: Animallibres, 2015.

Us heu preguntat mai de quin color és un petó? Serà blau, serà groc, serà rosa…? La Minimoni, protagonista de la història, no sap de quin color són. L’ajudem a esbrinar-ho?

KITAMURA, S. El maravilloso sombrero de María. Barcelona: Océano Travesía, 2015.

A la Maria li encanten els barrets, però no té diners per comprar-ne un. El botiguer, però, farà un tracte amb ella: dins una caixa hi té el barret més preciós del món, si aconsegueix imaginar-se’l, li regalarà. Una història entranyable, que ens parla del poder de la imaginació.

SCHAAPMAN, K. La casa dels Ratolins. Barcelona: Blackie Books, 2015.

Voleu conèixer la Júlia i el Sam? Voleu viure una pila d’aventures amb ells? Doncs passeu, passeu, que casa seva és casa vostra! Una història deliciosa, màgica i plena de sorpreses.

 

01oreneta-bPer als que ja en saben prou

CIRICI, D. El vol de l’oreneta. Barcelona: Cruïlla, 2015.

Què faríeu si la vostra amiga de l’ànima us envia un missatge demanant que l’aneu a veure? Què faríeu si aquesta amiga és a l’Àfrica? En Seydou ho té molt clar. Se n’hi va, encara que hagi d’enganyar els pares i viatjar sol cap allà. Una mica bé s’ho val! Una història entranyable d’amistat, plena d’acció i tendresa.

COPONS, J. Tristània imperial, o, La rebel·lió de l’alegria, sigui aquí o sigui allà. Il·lustracions de Liliana Fortuny. Barcelona: Babulinka Books, 2015.

Unes bruixes molt dolentes han robat la Tristània Imperial, una poció màgica guardada al Magatzem de bruixes i bruixots del parc d’atraccions del Tibidabo. Perquè ho fan? Perquè volen entristir el parc, la ciutat i el món sencer! Una història preciosa i divertida sobre l’alegria i l’amor.

PIUMINI, R. En Mattia i l’avi. Barcelona: Viena, 2015.

En Mattia i l’avi tenen una relació molt especial. Un dia l’avi el convida a fer un volt i viure un munt d’aventures. Una història tendra i especial, que tracta el tema del dol d’una manera tant delicada que ens ajuda a entendre i afrontar la pèrdua d’un ésser estimat. Molt recomanable!

SIEGNER, I. El petit drac Coco al Pol Nord. Barcelona: La Galera, 2015.

El Coco i els seus amics  rescaten un ós polar que ha arribat sobre un gran tros de gel. Aviat descobreixen que l’ós no pot viure en el clima de l’illa del Drac, així que hauran de portar-lo de tornada al Pol Nord! Com ho faran?

 

super-héros-artichaut-case2Per als grans lectors

MAHY, M. Un lío de perros. Il·lustracions de Tony Ross. Barcelona: Alfaguara, cop. 2015.

En Tom acaba de canviar de casa, al carrer del Prodigio. No s’imagina les aventures que li esperen. I és que els seus veïns són un pèl especials… Un mag i un gos que fa realitat els desitjos que li demanes. Però… ai las! Vigileu amb el que demaneu…

PEREZ, S. Los superhéroes odian las alcachofas. Il·lustracions de Benjamin Lacombe. Zaragoza : Edelvives, 2015.

Magnífic catàleg de superherois, ple d’humor, aventures i secrets molt ben guardats… El tàndem Sebastien Perez y Benjamin Lacombe fan un treball magnífic en aquest història. No us el perdeu!

PUIGPELAT, F. El nen que va xatejar amb Jack SparrowIl·lustracions de Oriol Malet. Alzira: Bromera, 2015.

Si us decidiu per aquest llibre, tindreu a les mans una lectura excepcional. Ben escrita, amb acció i sobretot plena d’esperança. Un història en la que el protagonista, en Martí, anirà superant la por i pujant l’autoestima minvada per un grupet de nanos de l’institut.

Novel·la juvenil

CAPDEVILA, Ll. L’herència del vell pirata. Barcelona: Cruïlla, 2015.

L’avi d’en Met, abans de morir, li deixa un darrer enigma que ha d’esbrinar. Una història que parla del poble, de la relació del seu avi amb gran amic i d’una època difícil, la postguerra i els Maquis.

CHBOSKY, S. Els avantatges de ser un marginat. Traducció de Marta Pera Cucurell. Carcaixent: Sembra, 2015.

A partir d’unes cartes íntimes, divertides i alhora molt dures, anirem coneixent els personatges d’aquesta trama que ha esdevingut una obra de culte en molts països. Una novel·la que t’enganxa des de la primera plana i que explora els traumes, les expectatives i els sentiments d’uns adolescents que batallen per aprendre a viure.

POU, G. La noia de la mitjanit. Barcelona: Edebé, 2015.

La vida de la Sira fa un tomb bestial el dia que se’n va cap a Berlín a buscar la Gertrud Grass, té un missatge de la seva àvia per donar-li. La història ens situa en dues èpoques, l’actual i la dels anys quaranta, en plena Segona Guerra Mundial. Una història colpidora i dura, que ens posa a la pell d’una noia que va viure la barbàrie nazi.

I un especial esment a:

978841629746LI, A. El noi del bus. Barcelona: Fanbooks, 2015.

A aquest llibre li volem fer un esment especial. Perquè?

Doncs per tres raons principals:

Primera perquè està escrit per una noia de Terrassa, l’Aina Li, una estudiant de Batxillerat. Per tant ja és un mèrit que una persona tant jove escrigui una novel·la. I un orgull que sigui egarenca!

La segona, perquè està molt ben escrita! Sobta que la mà que hi ha al darrera sigui la d’una adolescent.

I la tercera, perquè la trama enganxa des del primer moment. Una història molt acord amb l’adolescència, en la que molts  joves se sentiran identificats en moltes coses. Una història d’amor com n’hi ha d’altres, però que t’enganxa per l’acció, pels personatges, per les històries d’amor que ens va regalant… Un cant a l’adolescència i al primer amor.

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]