Un misteri entre llibres i muntanyes

20 de desembre de 2015

La maleta sarda

La maleta sarda de Margarida Aritzeta.

Una maleta plena d’incunables; uns misteriosos trossos de paper manuscrits en català i en sard; en Manu, un negociant de llibres antics que es troba un client seu, al qual ha anat a visitar a la seva casa de Perpinyà, mort.

A partir d’aquí el nostre llibreter comença una aventura que el porta fins a Nuoro, un petit poble entre muntanyes a la Sardenya. Amb l’ajut del seu amic bibliotecari, en Giacomino, i la senyora Bonsoms (antiga empleada seva ara jubilada), es veu embolicat en un misteri que es remunta a segles anteriors.
L’autora ens porta a recórrer aquest poblet orgullós de les seves tradicions, encara una mica ancorat en el passat, amb una figura de la qual ningú en vol parlar “il Malvagio”. Afegim una enemistat que encara perdura entre dues famílies i un suposat tresor amagat i ja està tot dit.

Si espereu una novel·la policíaca plena de comissaris, equips d’investigació, psicòlegs forenses, aquest no és el vostre llibre. Els protagonistes són personatges quotidians, amb les seves preocupacions, els seus maldecaps, cadascú intentant sortir-se’n com pot. Entre tots miren de desembolicar la troca, però això no els lliura de persecucions, fugides i topades amb pinxos que els esbatussen. Això sí, alguns elements recorden altres autors com Dashiell Hammet o Manuel Vázquez Montalbán; trobem la figura femenina que no saps ben bé si és amiga o enemiga així com el gust pel bon menjar que Carvalho demostra en tota la sèrie que en Montalbán va escriure amb ell com a investigador.

En definitiva és un llibre que enganxa de seguida, on et sents transportat a una època de bandolers i enemistats eternes que s’ha arrossegat fins l’actualitat. Però alhora és d’aquelles lectures que et fan venir ganes de viatjar i conèixer més sobre aquella contrada i la seva cultura.

Per passar una bona estona.


Dades del llibre

maletasarda_bbr2
Títol: La maleta sarda
Autoria: ARITZETA, Margarida
Editorial: Columna
Any de publicació: 2010
Col·lecció:  (Clàssica; 826)
Pàgines:  404
ISBN: 9788466410953

Recomana: Sara Codina, des de la Biblioteca Central de Terrassa (bct)

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]