Quan l’edat ja no importa

27 de desembre de 2015

Els bibliotecaris recomanen. Somos hermanasSomos hermanas de Anne Gesthuysen.

En la granja Tellemannshoff d’Alemanya, s’està preparant una festa d’aniversari per celebrar que Gertrud complirà 100 anys. Ja veurem al llarg de la narració que aquest indret representa una part molt important de l’acció.

És una ocasió per retrobar-se tota la família i el veïns, però realment la història gira entorn de tres germanes: Gertrud l’homenatjada, Paula de 98 anys i Katty que en té 82.

El fet de retrobar uns papers de divorci oblidats en un calaix per part de la Katty, són el punt de partida per treure a la llum un munt de records. En aquest moment es desvetllaran secrets que no s’havien dit o que es volien oblidar, com la mort d’Ana Maria, alhora que a través de les seves vides l’autora lliga un retrat de la història d’Alemanya que abasta tot el segle XX (van ser testimonis de dues guerres mundials).

Són tres personatges que et faran riure amb les xacres pròpies d’una edat avançada (una d’elles no vol reconèixer que no s’hi veu pràcticament res), però alhora t’omplen de tendresa. El relat està construït barrejant el passat amb el present, però no es fa gens pesat. Llegir aquest llibre és entrar en la vida de tres dones que t’omple d’emoció i en alguns moments de tristesa.

El més sorprenent quan acabes de llegir és assabentar-te que està basat en fet reals, doncs van existir de veritat: eren les tietes àvies de l’autora.

És la primera novel·la d’aquesta periodista alemanya i només puc dir que m’ha agradat molt i la recomano sempre que puc.


Dades del llibre

"Somos hermanas" de Anne Gesthuysen Títol: Somos hermanas
Autoria: GESTHUYSEN, Anne
Editorial:. Bruguera
Any de publicació: 2013
Pàgines: 374
ISBN: 9788402420701

Recomana: Sara Codina, des de la Biblioteca Central de Terrassa (bct)

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]