Grafton Street, la música al carrer

21 de gener de 2016

bàner de la secció Terras-sons

El carrer Grafton de Dublín és probablement el carrer comercial més famós d’Irlanda. Però és, també, l’escenari d’un dels esdeveniments més esperats pels dublinesos: els concerts a peu de carrer que músics de renom fan al costat de músics emergents durant la Nit de Nadal.  Aquests concerts tenen un doble objectiu: donar a conèixer els músics locals i recollir fons per a una causa solidària. Enguany pel carrer Grafton de Dublín s’hi ha deixat veure Bono, líder d’U2 i Glen Hansard (músic i protagonista de la pel·lícula Once) entre d’altres. Els diners recollits els han destinat a una entitat dedicada a les persones sense sostre.

YouTube Preview Image

A Terrassa des de fa tres anys s’organitza una iniciativa similar a la dublinesa, el nostre Grafton Street particular. L’última edició va tenir lloc el passat 27 de desembre al carrer Major i va reunir a sis grups de casa nostra: Quartet Viersax, Un tal Pere, Toni Marbà, Harlock, Joan Boada i Lluís Bòria d’Estúpida Erikah. Tot el que es va recaptar es va donar a La Trobada, el projecte de la xarxa ALEI (Associació Local d’Entitats per a la Inclusió de Terrassa).

Grafton Street Terrassa

A més, el Grafton Street terrassenc té un objectiu afegit: “es vol reivindicar una ordenança municipal per la música de carrer amb l’objectiu que els músics de Terrassa, que en són molts, puguin sortir al carrer a tocar i a donar vida a la ciutat perquè Terrassa és una ciutat molt cultural, però no prou explotada” en paraules de Cesc Cabezas, organitzador de l’activitat.

Grafton Street Terrassa

Grafton Street TerrassaFotografies cedides per Núria Sucarrats

Per conèixer més i millor els músics que van tocar al Grafton Street Terrassa:

Un tal Pere a la Bct xarxa, i la seva pàgina a Bandcamp
Toni Marbà a la Bct xarxa, i la seva pàgina web
Harlock a Bandcamp i a Facebook
Joan Boada a Facebook

A la pàgina de Facebook de Grafton Street Terrassa trobareu més informació d’aquesta iniciativa.

I si voleu visitar el Grafton Street original, a les biblioteques trobareu un bon grapat de guies de viatge per moure-us per Dublín.

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]