Per conèixer una mica més a…. Kim Amate

17 de febrer de 2016

coventry garden-guanyadoraDes del biTer ens volem apropar a conèixer una mica més els autor locals, aquells que potser no són tant coneguts pel públic en general, però que ja tenen una trajectòria professional a tenir en compte. Aquest és el cas de l’il·lustrador terrassenc Kim Amate, amb més d’una desena d’albums il·lustrats, i amb un premi Destino Apel·les Mestres per l’àlbum La ventana infinita.  Ha treballat amb autors prou coneguts del món de la literatura infantil i juvenil com Andrés Pi Andreu, Trinidad Andrés Labrador, Júlia Salvador, Elsa Punset i Pep Molist. Com a primícia us podem dir que està preparant un àlbum il·lustrat amb en Pep Molist, un vell conegut de la casa. L’esperem amb ganes!

20160209_195606

Kim Amate a la sala infantil de la bct amb el seu conte Què els ha passat als meus contes?

Per les biblioteques hi ve sovint, o bé com a usuari o bé amb diferents col·laboracions que ha fet amb nosaltres.

Dins del projecte Barris Creatius i en el marc de celebració del Dia Internacional dels Museus (maig 2015) va participar com a tutor a l’activitat del llibre-objecte “L’imaginari hexagonal” a la biblioteca del districte 4 de Terrassa, que posteriorment va ser exposat a la Casa Soler i Palet.

També el passat 20 de novembre de 2015  va visitar la biblioteca del districte 2 en el marc de la setmana Unesco (del 16 al 20 de novembre de 2015),  on va fer un taller infantil per commemorar el Dia mundial de la Infància. Es deia “El món natural de la Maria”. Durant aquesta visita els companys de la bd2 van aprofitar per fer-li aquesta video-entrevista. Aqui la teniu.

Què llegeix ara mateix en Kim? Els viatges de GulliverQuè escolta mentre llegeix? Música ben diversa, tant pot ser Claude Debussy com Rush.

I que és el que sempre recomanaria? Tira de grans clàssics de ciencia-ficció i aventures: El Jo, robot d’Isaak Asimov o qualsevol de Robert Louis Stevenson.

kimaamte1retallat

Il·lustració del conte El patito feo, extret de El gran libro de los animales. Los mejores cuentos de todos los paises

Un dels llibres il·lustrat per ell, de més bon record per l’autor és El gran libro de los animales. Los mejores cuentos de todos los paises. Barcelona: Noguer, 2013.

El text és de Carl Ueberreuter i les il·lustracions del Kim. Hi podeu trobar els grans contes clàssics on els protagonistes són els animals. Des de Los tres cerditos, El oso busca niñera (conte rus), El pavo tonto (conte persa), El patito feo i molts d’altres. No us el perdeu!

-Nou enllaç a la vikipèdia del Kim Amate

-La web de l’autor

Entrevista a Kim Amate i Anna Clariana des del programa El Submarí. Ràdio Terrassa.(30/10/2015)

-La majoria dels llibres il·lustrats de l’autor al catàleg de la bct xarxa

Fins ben aviat Kim!

 

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]