Barris creatius 2016

9 d'abril de 2016

coventry garden-guanyadora

La biblioteca del districte 2 de la nostra ciutat ha estat un dels espais on s’ha dut a terme una altra edició de la iniciativa cultural anomenada Barris Creatius, projecte que vol apropar les persones a l’art visual contemporani.logoBarrisCreatiusColor L’obra resultant de l’experiència ja la podeu veure exposada a partir d’avui a la sala d’art de la Casa Soler i Palet. Les sessions d’aquest any han estat conduïdes per dos artistes de la nostra ciutat, per una banda el Xavi Corral, autodidacta amb una carrera que arrenca a finals dels setanta implicant-s’hi en diferents iniciatives musicals, absorbint els postulats del punk i d’una contracultura que en aquells moments era molt més potent que el suposat underground actual, donant lloc a un treball espontani multidisciplinari i no subjecte a estils o maneres concretes de fer.

Per altra banda en Dava, jove artista estudiant de Belles arts que ja compta amb diverses exposicions. Mostra un interès per reflectir l’absurditat i la fragmentació de les relacions socials prenent com aliats els materials de rebuig. Sense renunciar a qualsevol via d’investigació o suport que li permeti expressar-se. Opera molt baconianament deformant, com un mirall trencat, per construir. Intuïm i celebrem una actitud per la transformació dels objectes en artefactes d’inconformisme i activisme crític, sense deixar de banda el misteri que tota obra d’art necessita.creatiusbc6

A partir d’una primera sessió on tots els participants es van conèixer, el Xavi i en Dava van donar una sèrie d’eines de treball contemporànies que serien la base per donar forma a una obra col·lectiva. El dadaisme i el surrealisme, moviments artístics i d’agitació cultural de les primeres avantguardes del segle XX, han funcionat com inspiració per aquest any. La utilització poètica i descontextualitzada del llenguatge, i l’ús de l’atzar i de l’objecte trobat, han funcionat com a motor per fer emergir les idees per crear un discurs artístic que permeti concretar una obra d’art.creatiusbc5

El més interessant de la iniciativa, amb independència del resultat material que podreu gaudir exposat a la sala Soler i Palet, és sens dubte, el fet de fer apropar a persones que potser mai han tingut contacte amb el món de l’art contemporani, a nous llenguatges i noves maneres d’articular els seus pensaments, però més enllà encara, el fet de compartir una activitat fora de tot ànim utilitari. Són en aquests àmbits lliures de la pressió del benefici i en l’ús sagrat del temps com a dialèctica entre el joc i el treball, on les persones poden trobar una nova realitat més humana del seu entorn més directe i on l’art es manifesta en tota la seva plenitud.
Llarga vida a Barris creatius!

Si en voleu saber una mica més:
Link d’interès: www.davidcorral.tumblr.com

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]