36è Festival de Jazz de Terrassa

21 de març de 2017

bàner de la secció Terras-sons
Ja hi tornem a ser! I ja en van 36 edicions! El Festival de Jazz va arrancar el passat dia 15 amb Laura Simó que va presentar el seu disc “Afterglow” en el concert inaugural, a la Nova Jazz Cava. En paral•lel a aquest acte, l’Ateneu Candela dins del cicle “cine & jazz”, va projectar la pel•lícula “One Night With Blue Note”, de John Jopson. I encara, també va tenir lloc el concert de Valentí Moya & Joan Pau Cumellas Trio que inaugurava el cicle del “Menjazz” a una bona colla de restaurants de la ciutat.

La Nova Jazz Cava va acollir el passat dia 16 l’actuació del trio pianístic The Benny Green Trio i el divendres 17, l’actuació de Joe Lovano Classic Quartet. I el dissabte 18, van tenir lloc els primers concerts gratuïts de blues i jazz a l’aire lliure, a la Plaça Vella, amb BCN Jazz Orquestra & Susana Sheiman, amb gran èxit de públic.

A les 10 de la nit, a la Nova Jazz Cava, Popa Chubby Band, des del Bronx, va presentar The Catfish, 12 melodies que recullen la inspiració i els registres musicals dels seus 25 anys de carrera. La seva és una música marcada pel seu caràcter urbà, la seva cruesa i autenticitat, i els que hi van assistir van poder gaudir de la seva habilitat i destresa amb la guitarra.

I el diumenge 19, a la Plaça de Catalunya, a l’aire lliure, el guitarrista barceloní Amadeu Casas va presentar el seu nou projecte, un disc d’homenatge a B.B. King, gravat a Terrassa. Casas va tocar acompanyat de Jaume Badrenas (saxo), Josep Gomàriz (trompeta), Pere Enguix “Petete” (tombó), Gabriel Mastronardi (teclats), Matías Míguez (baix elèctric) i Eloi López Oltra (bateria).

Altres propostes pel cap de setmana van ser el swing ballable dels “lindy hoppers”, a la Plaça Vapor Ventalló; el grup Afro Blue, que va presentar el seu nou àlbum “La traça infinita” (2016) amenitzant un vermut-jazz al Pati Històric del MnacTec i l’actuació que va fer Oriol González Crazy Trio & Josep Ma Farràs, durant un sopar, al restaurant vegetarià Damunt Un Cel De Fil.

Aquí en teniu un tastet:

Etiquetes: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]