Els bibliotecaris recomanen: Totes les cançons parlen de tu

17 de gener de 2018

 

“Tanque el ulls i recorde els dies d’infantesa com fotogrames en Súper-8 on es projecta un jo mitificat”

 

Xavi Sarrià (Barcelona, 1977), és filòleg, activista social i cultural i autor molt conegut per la seva trajectòria musical al capdavant del grup “Obrint pas”.

Sarrià es va estrenar en el món editorial amb el magnífic recull de contes Històries del Paradís. Totes les cançons parlen de tu, és la seva segona novel·la i la primera publicació de l’editorial valenciana Sembra Llibres (de la que és cofundador) i que tantes alegries ens està donant.

L’acció del llibre transcorre a principis dels anys 90 als barris situats entre la perifèria de la ciutat de València i la seva horta, i els protagonistes són adolescents amb un grup de música i ganes de menjar-se el món en un entorn de marginació i frustració social que els encalla al barri. En aquest entorn hostil viuen el principi de l’esclat de les batalles polítiques, socials i culturals de l’època. La història ens l’explica l’Ivan, el protagonista, que recorda aquesta etapa quan retorna al seu barri, ja de gran. La nostàlgia, la música i el record de la vida senzilla són el fil conductor que ens porta com a lectors a viure i compartir amb ell el despertar de la consciència social davant una realitat plena d’injustícies.

La millor manera de llegir Totes les cançons parlen de tu és amb aquesta llista d’Spotify de fons, feta per l’editorial Sembra Llibres i que inclou totes les referències musicals de la novel·la, des dels Sex Pistols fins els Eskorbuto.

 

 

Dades del llibre:

Títol: Totes les cançons parlen de tu

Autoria: de Xavi Sarrià.

Editorial: Sembra Llibres (2014)

ISBN: 9788494235009

Llegeix-ne un fragment

 

Més…

Xavi Sarrià a la Bct xarxa

Pàgina web de l’editorial Sembra Llibres

 

 

Etiquetes: , , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]