La Volta al món en 80 maratons

27 d'abril de 2018

Aquest llibre, que el conegut periodista esportiu de TV3 Arcadi Alibés va publicar el passat 2017, enllaça geogràficament les 80 maratons diferents que ha corregut des de fa més de 35 anys. Esdevé una guia per al corredor popular viatger, ja que té en compte també que el fet de córrer la cursa emblemàtica dels fondistes es pot compaginar amb el turisme. Parla de maratons d’aquí, d’Europa, de les més importants o “Majors”, i també d’aquelles disputades en llocs tan remots com l’Antàrtida.

L’important que destaca l’autor de totes les maratons, és que sempre les ha disputades per a gaudir, mai per a competir. Malgrat la feina i la vida personal i familiar, l’autor sempre busca temps d’on sigui per a sortir a córrer una estona cada dia si pot. La seva voluntat és seguir corrent maratons mentre el cos aguanti!

 

El passat 21 de febrer de 2018 l’Arcadí Alibés va presentar el seu llibre La Volta al món en 80 maratons a la Biblioteca Districte 5 de Terrassa. L’Arcadi Alibés va repassar amb nosaltres la seva trajectòria esportiva, o com diu ell, les seves “batalletes”. El llibre està ple d’anècdotes però també de valuosos consells, com el de fer servir només el primer cognom per apuntar-se a una marató estrangera per evitar que confonguin el primer cognom amb part del nom i no et trobin al llistat de participants.

 

Nascut a l’Ametlla de Merola (Berguedà) el 1959, l’Arcadi Alibés és periodista esportiu des de 1978. Va treballar primer a la premsa escrita (Sport i El Noticiero Universal), després va passar per Catalunya Ràdio i el 1984 va entrar a treballar a Televisió de Catalunya, on ha passat per molts programes informatius dels diversos canals. Des de molt jove practica l’atletisme de fons i ben aviat es va aficionar a córrer maratons. Entre 1983 i 2016, període que abasta el llibre, en va córrer 130 i en 80 llocs diferents del planeta. A banda de La Volta al món en 80 maratons, també és autor d’altres llibres com Córrer per ser feliç” (2010), Les petjades dels herois (2012) i 100 motius per córrer (2014).

Etiquetes: , , , , ,

One Response to La Volta al món en 80 maratons

  1. Montse on 2 de maig de 2018 at 10:46

    Ja me l’he demanat a la biblioteca per llegir-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]