Per conèixer una mica més a………..Salvador Comelles

11 de juny de 2018

Avui us farem cinc cèntims d’un autor terrassenc, Salvador Comelles, que l’altre dia ens va visitar a les biblioteques, concretament a la biblioteca del districte 2. El Salvador s’ha dedicat durant gran part de la seva vida a escriures contes i novel·les per a nois i noies. Ha guanyat diferents premis, com per exemple el Premi Josep Maria Folch i Torres (1993) amb el Mar dels naufragis  o el Premi de la Crítica Serra d’Or de literatura infantil i juvenil (2010) amb El circ.

– L’entrevista a Salvador Comelles durant la cloenda dels Clubs de lectura infantils i juvenils de la biblioteca del districte 2, divendres 18 de maig de 2018. Aqui teniu la bateria de preguntes dels nens i nenes de la bd2:

• Quants llibres has escrit? Una trentena.
• Per què has decidit ser escriptor? Perquè m’agrada imaginar històries i jugar amb el llenguatge.
• A quina edat vas començar a escriure? De petit, quan tenia 10-12 anys ja m’agradava escriure històries. Les primeres que vaig publicar tenia 21 anys.
• Per què t’agrada ser escriptor? Perquè m’ho passo bé i veig que hi ha lectors que s’ho passen bé amb el que he escrit.
• Qui fa les il·lustracions dels teus llibres? Els il·lustradors professionals. A Catalunya n’hi ha molts i de molt bons.
• De què ets professor? De Llengua i Literatura.
• Com t’inventes les històries? A vegades sentint una altra història; o algú t’explica alguna cosa que li ha passat i a partir d’aquí pots fer-ne un conte. O no saps com, se t’encén una bombeta i dius: m’agrada, aquesta idea!
• Escrius a l’ordinador o a mà? Les idees soltes les escric en una llibreta i la redacció llarga la faig amb ordinador.
• Per què ets tan bo escrivint poemes? Celebro que hi hagi poemes meus que us agradin. Cada poema ha de tenir alguna cosa que pugui fer efecte en el lector: pot ser divertit, pot ser tendre, pot ser original…
• Quin és el teu llibre preferit? Un dels que he escrit pel meu fill quan era petit: “Bona nit, Joan”.
• Quant de temps tardes en escriure un llibre? Pot ser un cap de setmana o poden ser dos anys. No depèn només de si és curt o llarg. A vegades t’hi encalles, ho deixes reposar…
• Agafes idees d’altres llibres? Més que idees, el fet de llegir altres llibres em fa venir ganes d’escriure.
• Quan escrius, a la nit els caps de setmana… i a on? Per escriure va bé tenir temps seguit, i per això si tinc uns dies seguits que m’hi puc dedicar és quan avanço més. Si puc estar en un lloc tranquil i agradable, encara millor.
• Els personatges dels teus llibres són sempre inventats? Sí, però sempre hi pot haver alguns aspectes que has tret de persones de la vida real.
• Hi ha més escriptors a la teva família? Tinc germans o germanes a qui també els agrada escriure.

 

L’estona que vaig passar a la biblioteca bd2 com a acte final del club de lectura infantil i juvenil d’aquest curs 2017-2918 va ser molt agradable. Els nens i nenes que hi havia havien llegit llibres i poemes diferents i s’havien pensat moltes preguntes per fer. Vam passar una bona estona parlant de la feina dels escriptors, dels llibres que he publicat, del que necessitem si volem dedicar-nos a escriure… Vull felicitar a totes les persones que fan possible clubs de lectura com aquest, que ajuden a estimar la lectura, a relacionar-te amb altres lectors, a llegir en català…

Poesies de l’autor, que es van treballar al club de lectura infantil de la bd2, els Picarols.

Recomanacions i per si en voleu saber una mica més:

La Marta Martí, bibliotecària de la sala infantil de la bct, ens recomana molt i molt un parell de recull de poesies del S. Comelles Bona nit: poemes per a l’hora d’anar a dormir, i El circ i també un altre molt curiós en relació a les biblioteques, Les aventures d’un ratolí de biblioteca.

Mostra de llibres a la bd2. Club de lectura juvenil, quan van treballar l’autor Salvador Comelles.

Els llibres de Salvador Comelles a la bct xarxa.

Salvador Comelles a la viquipèdia

Etiquetes: , , , ,

3 Responses to Per conèixer una mica més a………..Salvador Comelles

 1. aiguadelafont on 13 de juny de 2018 at 14:43

  Què bonic saber que “Bona nit, Joan” el va escriure per al seu fill quan era petit. Aquest també va ser un dels preferits a casa. Va ser un encert de lectura escolar que vam compartir tota la família. I un altre dels contes que més ens agraden i més hem compartit amb amics i amigues és “Les aventures d’un ratolí de biblioteca”. Com sempre, encertadíssima la Marta.)

 2. Glòria on 12 de juny de 2018 at 19:05

  Moltes gràcies Anna Maria per seguir-nos i per ampliar la informació.
  Salutacions

 3. Anna Maria on 12 de juny de 2018 at 18:20

  El Salvador va ser professor meu de literatura catalana. Era mestra i volia conseguir el títol de mestra de català. El Salvador impartia classes en la institució el C.I.C situada en el carrer Sant Jaume. Ha plogut molt i han passat molts anys, però hi han fets que no s’obliden.
  Moltes gràcies per la seva ajuda.
  Anna Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]