Dia Mundial dels Refugiats

20 de juny de 2018

Aquarius ja no és només el nom d’una beguda ensucrada. Des del juny del 2018 Aquarius és també el nom del vaixell que va rescatar 629 migrants al Mediterrani i va fer evident la crisi de refugiats a Europa. Malta i Itàlia van rebutjar el vaixell i, finalment, l’Aquarius va poder atracar a València. Però, de ben segur, el periple dels 629 migrants no finalitza aquí.

No és fàcil entendre la magnitud de la crisi dels migrants que arriben a Europa i, de vegades, les notícies dels informatius, els diaris i les cerques a Internet no aporten una visió àmplia del problema.

Aprofitant la recent crisi de l’Aquarius i que el 20 de juny és el Dia Mundial dels Refugiats us proposem tres lectures que us ajudaran a entendre millor la complexitat d’aquest conflicte que ens és tan proper com aliè.

El primer llibre que us recomanem és la novel·la gràfica Ilegal, de Eoin Colfer i Andrew Donkin,  il·lustrada per Giovanni Rigano.

Ilegal narra la història d’Ebo i Kwane, dos germans que emprenen el camí cap a Europa per retrobar-se amb la Sisi, la germana gran que va emigrar abans que ells. Malgrat que la història és fictícia el còmic ens il·lustra el context de desesperació i esperança que motiva els infants a creuar el continent Africà i el mar Mediterrani per cercar una nova vida a Europa.

 

El segon llibre que us recomanem és Mi nombre es Refugiado, crónica de un exilio, un llibre curt però molt cru en el que les periodistes Irene L. Savio i Leticia Álvarez Reguera acompanyen les persones exiliades durant el seu viatge cap Europa.

 

El darrer llibre que us recomanem és La Grieta  una novel·la gràfica amb text de Guillermo Abril i fotografies de Carlos Spottorno, guanyadors del World Press Photo 2015 a la categoria Multimèdia amb el reportatge “A las puertas de Europa”.

El còmic és fruit de tres anys de treball fotogràfic. Les fotografies han estat tractades perquè tinguin la textura pròpia dels còmics però el cert és que tot el relat és del tot real.

Us animo a visitar les biblioteques per consultar aquests llibres sobre la crisi dels refugiats i els migrants a Europa. Si voleu aprofundir en aquest tema pregunteu-nos, ens encanta apropar-vos al coneixement. Fins aviat!

Pots consultar la disponibilitat de les tres lectures clicant sobre els enllaços:

Ilegal

Mi nombre es Refugiado, crónica de un exilio

La grieta

SaveSave

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]