Com s’esbrava la mala llet

5 de juliol de 2018

Arriba el juliol i amb ell un esdeveniment que ja és una tradició: la NIT DE CONTES amb Paper de vidre! Lectures i música a la fresca al pati de l’ Ateneu Candela en un acte organitzat pel portal de contes «Paper de Vidre» i la Llibreria Synusia, i amb la col·laboració de la Biblioteca Central de Terrassa.

Serà el divendres 6 de juliol a les 21:30 h de la nit. Per anar escalfant l’ambient i apuntar-nos a la festa us recomanem un llibre de contes per adults, que a nosaltres ens agrada molt: Com s’esbrava la mala llet de l’Antònia Carré-Pons.

L’Antònia Carré-Pons és una escriptora terrassenca de 58 anys que innova en gènere cada vegada que publica ficció. S’ha atrevit en novel·la, poesia, sàtira, novel·la històrica… i  aquest passat Sant Jordi, ens dóna a conèixer “Com s’esbrava la mala llet”, en el que s’estrena en narració curta. És un llibre de vuit contes curts sobre la vellesa i la gent gran.

Portada del facebook de la pàgina del Com s’esbrava la mala llet. Suggerit per l’autora.

L’Antònia explica que decideix escriure aquest llibre en tant que ella es troba en una situació familiar que li porta haver de viure de ben a prop, aquest període de la vida en el que ja s’ha viscut.

Com reaccionen a la vida les persones quan són grans? A què renuncien? O a què no? Com viuen i com ho viuen? I els familiars? Com reaccionen els fills davant els seus pares quan els posen al davant situacions que desconeixen que s’hi trobarien i no sabien en quin moment o com els enganxaria? Els records? Les esperances? La viudetat? Lligar?

L’Antònia, a través dels contes, tracta la vellesa amb naturalitat, sense embuts, sense tabús… i sí, la gent gran lliga i gaudeix del sexe i ens ho explica així de clar. La lectura d’aquests contes a vegades fa riure, a vegades és trist, a vegades fa pensar, a vegades fa plorar… com la vida mateixa!

Per “llei de vida” que se’n diu, tard o d’hora tots, o la gran majoria de nosaltres, arribarem a aquestes edats i cadascú en circumstàncies diferents. La decadència, les esperances, les vivències a les residències, el dia a dia, el record, el què hagués pogut ser, la família etc…

És per això mateix val la pena llegir “Com s’esbrava la mala llet”. És un llibre de contes que acaba com una novel•la. Una lectura amena, distreta, amb un to còmic però realista a més no poder.

Citant una frase del llibre, “en aquesta vida s’ha de lluitar però també s’ha de morir”.

Per si en voleu saber més:

-No us perdeu la secció Passant el full (dedicat a la lectura i a les biblioteques dins del programa la Nit dels savis) del divendres dia 27 d’abril. Taula rodona amb el presentador, el Jordi Dueso, l’autora de Com s’esbrava la mala llet, l’Antònia Carré-Pons, la Maria Gental, directora de la bct xarxa, i l’Àlvar Masllorens de la llibreria La Temerària. (A partir del minut 28.23)

-L’autora a la bct xarxa 

-L’autora a la viquipèdia 

-Antònia Carré-Pons “esbrava la mala llet” emprant la vellesa com a tema literari. A  vilaweb

-Entrevista a tv3 a l’autora sobre el llibre

Recomana: Maria Gental, directora de la bct xarxa.

Etiquetes: , , , , ,

One Response to Com s’esbrava la mala llet

  1. Anna Maria on 7 de juliol de 2018 at 15:35

    Gràcies per la recomanació. Penso comprar el llibre ja. És un tema que l’estic vivint molt de prop i que, de veritat us dic, no l’entens en tota la seva magnitud fins que no hi estàs implicat al cent per cent.
    Gràcies. Una abraçada!
    Anna Maria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]