Permagel, el principi del desglaç

23 d'agost de 2018

Permagel és la primera novel·la d’Eva Baltasar, que fins ara havia escrit sobretot poesia i ha sorprès a tothom amb aquesta història íntima que ha guanyat el Premi Llibreter de Narrativa Catalana 2018. De premis de poesia en té molts altres des del 2008 quan va publicar el seu primer poemari.

Escrit en primera persona Permagel és la història d’una dona lesbiana, autosuficient i amb tendències suicides que explica perquè no encaixa en aquest món, massa monòton, entumit i superficial. Les seves ganes de deixar de viure es contradiuen amb la seva vitalitat, a l’hora de devorar llibres d’art o de gaudir del sexe per exemple. La història es concentra en les vivències que justifiquen el seu permagel intern però també en aquelles, molt poques, que aconsegueixen esquerdar-lo.

Permagel enganxa pel que diu però sobretot per com ho diu. L’estil poètic ple d’analogies precioses i a vegades estranyes es llegeixen d’una tirada quasi sense adonar-te’n. Imatges i comparacions fan avançar la trama i els records de la protagonista fins a un final que sorprèn, per inesperat. Per sort, aquest és el primer volum d’una trilogia que continuarà amb els títols Boulder i Mamut.

Tinc els nervis a flor de pell. No, en realitat tinc els nervis com una seqüència accelerada d’imatges del creixement d’una planta, començant per la llavor fins a assolir un boscatge, una eclosió sorprenent i simultània de milions de brots a la zona del plexe solar.

 

L’Eva Baltasar explica de què va la novel·la en aquest vídeo de menys de 2 minuts del digital cultural Núvol en motiu del Premi Llibreter 2018.

Dades del llibre:

Títol: Permagel
Autoria: Baltasar, Eva
Editorial: Club Editor
Any de publicació: 2018
Pàgines: 187
ISBN: 9788473292269

Més informació:

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]