Stephen King al poder

19 d'octubre de 2018

Bàner de Apunt de cine“It” és una pel•lícula de terror estrenada el 2017 i dirigida pel director argentí Andrés Muschietti, que ja ens va sorprendre amb “Mamá” (2013). Està basada en la novel•la del cèlebre escriptor Stephen King que porta el mateix títol. Concretament es centra en la primera meitat del llibre, quan els protagonistes són pre-adolescents. Tot i la dificultat de portar a la gran pantalla un llibre de més de 1000 pàgines, (encara que sigui en dues parts), òbviament no ens pot ensenyar tot el que hi passa. Per tant, el film és força fidel i conserva l’essència de la novel•la de Stephen King, si més no, no difereix dels esdeveniments més transcendents.
Com a dada curiosa s’ha convertit en la pel•lícula de terror més taquillera de la història del cinema superant “El sexto sentido”. A més a més ja està prevista la seqüela “It 2” pel 6 de setembre de 2019.

La pel•lícula es situa a finals dels anys 80 i explica la història d’un grup de joves d’un poblet d’Estats Units, Derry, a l’estat de Maine. Aquests joves es fan anomenar “els perdedors” i són assetjats pel pallasso Pennywise. És un ésser malvat sobrenatural que adopta la forma de les pitjors pors de cadascú. Aquest pallasso apareix cada 27 anys i durant un any rapta els nens i s’alimenta de les seves pors. Passat aquest any, Pennywise torna a desaparèixer 27 anys més. Crec que han fet una bona feina amb Pennywise, està molt ben adaptat i realment fa por. Especialment si el comparem amb versions anteriors.

La seqüència introductòria, a mode de pròleg, és impactant i ja capta d’un primer moment l’interès de l’espectador. Tot i que la durada és de més de dues hores, no es fa feixuga ni llarga. El director aconsegueix mantenir-nos en tensió i enganxats tota l’estona. No és una pel•lícula explícitament centrada en el terror. Tot i que té ensurts i força tensió, es centra més en la història en sí.
En ocasions recorda a la sèrie de Netflix Stranger Things, a Els Goonies i sobretot a Compta amb mi. Un dels temes centrals és el concepte de que amb l’amistat i amb la unió es poden vèncer les pors. Que junts som millors. També tracta temes com el bullying, precisament en aquestes edats tant conflictives com són la infància i l’adolescència. Les interpretacions de “els perdedors” són més que correctes, aconsegueixen identificar-nos amb ells, fer-nos riure en situacions còmiques, i commoure’ns en les situacions més dures.
En resum: una pel•lícula fidel a la novel•la, amb bones interpretacions, amb una trama interessant, un Pennywise terrorífic, divertida i commovedora. “It” no decebrà als fans de Stephen King ni als del gènere de terror. És altament recomanable. Com diria Pennywise: vosaltres també flotareu!

Si en voleu fer un tastet, aqui teniu el trailer:

It [DVD] dirigida per Andrés Muschietti. Madrid : Twentieth Century Fox, DL 2017

 

Per si us ve de gust llegir la novel·la, la trobareu a les biblioteques de Terrassa:

-KING, Stephen. It (Eso). Barcelona: De Bolsillo, 2003. ISBN: 8497593790

-Sobre Stephen King i les seves novel·les a la bct xarxa.

Recomana Xavier Imedio de la biblioteca central de Terrassa

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

BCT xarxa

Biblioteca pública de Terrassa
Passeig de les lletres, 1
08221 - Terrassa
Telf. 937 894 589
Mail: [email protected]