L’Ajuntament de Terrassa porta a terme un conjunt d’iniciatives i accions per oferir respostes a les necessitats d’orientació acadèmica i professional de la ciutadania, i de forma especial dels joves i les joves que han de prendre decisions sobre les seves opcions formatives i professionals. L’acció orientadora dels diferents serveis i organismes municipals s’ha concretat en diverses propostes, que ha confluït amb les accions promogudes per part d’agents socials i econòmics de la ciutat, i que s’han concretat en dispositius com el Consell de la Formació Professional, o mes recentment amb l’espai de coordinació Terrassa-Orienta.

Coincidint amb el nou mandat municipal i en el marc de la visió “Educació 360”, l’Ajuntament de Terrassa vol fer un pas endavant en aquesta trajectòria amb la celebració de la Fira de l’orientació formativa i professional, Terrassa Tria Futur, que neix com a espai de trobada, on les persones, joves i adultes que necessiten orientar el seu futur formatiu i professional podran conèixer de primera mà l’ampli ventall de l’oferta educativa que actualment es pot trobar a Terrassa. Això inclou des de l’oferta de formació professional inicial i batxillerats fins a l’educació superior i als estudis artístics i la formació professional per a l’ocupació.

La Fira es portarà a terme principalment els dies 7, 8 i 9 de maig de 2020 de forma Virtual i no pas a les instal·lacions del Recinte Firal de Terrassa com estava previst degut a la situació d’excepcionalitat que ha provocat la pandèmia del COVID-19. No obstant això, per la propera edició s’espera poder recuperar l’objectiu original d’una fira física amb estands pels centres educatius i formatiuson es pugui trobar una representació dels sectors productius més innovadors i representatius del territori. S’hi trobaran instal·lacions i demostracions on els futurs estudiants i professionals que s’interessin per aquests sectors podran conèixer directament les ocupacions que hi podran desenvolupar i que estan connectades amb l’oferta formativa que s’imparteix als centres de la ciutat, així com un espai per promocionar la mobilitat internacional.