El Cinema Catalunya rebrà 12.000€ dels Fons Europeus Next Generation per a la millora de les seves instal·lacions

El Cinema Catalunya ha obtingut una subvenció de 12.000 euros concedits per l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea i destinat a sales d’exhibició cinematogràfica. Les actuacions aprovades es duran a terme al llarg d’aquest 2023.
El projecte presentat pel Cinema Catalunya ha prioritzat els següents elements: la substitució de les pantalles de projecció de les dues sales actuals, la incorporació de nova maquinària digital en els elements de projecció, la substitució de la il·luminació actual per llums LED de baix consum, la instal·lació de nous sanitaris als lavabos públics per a un major estalvi d’aigua, i la substitució de les vitrines de la façana per expositors més accessibles i visibles per a tots els públics. Tot plegat, amb l’objectiu d’oferir un millor servei i una experiència més confortable al públic.

Terrassa participarà en el projecte europeu RESIST per preparar la UE davant el canvi climàtic

El projecte RESIST tindrà una durada de 5 anys i suposa una assignació de 284.375€ a la ciutat.

Terrassa serà una de les ciutats europees que participarà en el projecte RESIST – Regions for climate change resilience through Innovation, Science and Technology (Regions per la resiliència del canvi climàtic a través de la Tecnologia, la Ciència i la Innovació), un projecte finançat per la UE per tal de provar solucions d’adaptació a cinc reptes climàtics clau a Europa: inundacions, sequeres, onades de calor, incendis forestals i erosió del sòl.

RESIST vol donar suport al desenvolupament d’estructures de govern i en l’ampliació d’enfocaments participatius, com ara la co-creació de mètodes i pràctiques tant en zones rurals com urbanes, que són necessaris per garantir l’èxit en la transformació cap a una Europa justa i resilient al canvi climàtic d’aquí a 2030. En aquest sentit, Terrassa hi participa, junt amb Blanes, com a una de les dues zones pilot a Catalunya on es desenvoluparan i provaran solucions per donar resposta als reptes relacionats amb aquesta zona: inundacions, sequeres, onades de calor i incendis forestals.

El projecte Resist, finançat per la UE, compta amb un pressupost total de 26,6 milions d’euros i inclou 56 socis compromesos de la UE, Noruega i Ucraïna. Es tracta d’un projecte de cinc anys, coordinat per SINTEF en col·laboració amb INOVA+, i que donarà suport a 12 regions de la UE en els seus esforços per construir resiliència davant els impactes del clima.

A Terrassa li correspondran 284.375 € amb els quals es treballarà per tal d’enfortir la resiliència a través dels serveis de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil d’una banda, i de Tecnologia i Sistemes d’Informació per l’altra, amb el suport del servei de Relacions Europees i Internacionals.

Web del Projecte: https://resist-project.eu/

Finalistes Premi LUX 2023

Organitzat pel Parlament Europeu i l’Acadèmia de Cinema Europeu en col·laboració amb la Comissió Europea i Europa Cinema, el Premi LUX del Públic combina les puntuacions del públic europeu amb les dels eurodiputats i eurodiputades, formant un dels majors jurats cinematogràfics d’Europa.
Les pel·lícules nominades es van anunciar el 10 de desembre a Reykjavík (Islàndia).
Totes estaran subtitulades en les 24 llengües oficials de la Unió Europea. Es poden puntuar fins al 12 de juny de 2023 a la pàgina oficial del premi: https://luxaward.eu/es/

Dos dies després d’aquest termini, se celebrarà la cerimònia de lliurament.

Les pel·lícules finalistes són:

“Alcarràs”, dirigida per Carla Simón, en coproducció amb Itàlia.
“Burning Days”, dirigida per Emin Alper. Produïda per Turquia, França, Alemanya, Països Baixos, Grècia i Croàcia.

“Close”, dirigida per Lukas Dhont. Produïda per Bèlgica, França i Països Baixos.

“El triangle de la tristesa” de Ruben Östlund. Produïda per Suècia, Alemanya, França i el Regne Unit.

“Will-o-the-Wisp” de João Pedro Rodrigues. Produïda per Portugal i França.

Premi Sájarov 2022

El poble ucraïnès va ser guardonat el 14 de desembre amb el Premi Sájarov que atorga el Parlament Europeu a la Llibertat de Consciència. La cerimònia va tenir lloc a Estrasburg. Van participar en representació de la població ucraïnesa, el seu president (per videoconferència des de Kíev), així com altres líders electes i representants de la societat civil.

Els guardonats amb la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola.

Pots veure la cerimònia en el següent enllaç: Premi Sájarov 2022

Origen del premi:

El premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència, que concedeix cada any el Parlament Europeu, va ser creat el 1988 per a recompensar a les personalitats o col·lectius que s’esforcen per defensar els drets humans i les llibertats fonamentals. Porta el nom del físic i dissident polític soviètic Andrei Sàkharov i té una dotació de 50.000 euros.

Participació a la Cooperation Platform d’EUROCITIES

El Servei de Relacions Europees i Internacionals va assistir a la Cooperation Platform d’EUROCITIES que va tenir lloc a l’Ajuntament de Viena del 28 al 30 de novembre.

La Cooperation Platform es tracta d’un esdeveniment anual de la xarxa EUROCITIES, dirigit als responsables de Relacions Europees de les ciutats membres adherides. És l’oportunitat de trobar-se amb homòlegs d’altres ciutats europees per compartir metodologies i estratègies i possibles col·laboracions i creació de partenariats per a la participació en projectes europeus.

EUROCITIES convida també experts i alts funcionaris de les institucions europees per a que ofereixin als assistents les últimes novetats en convocatòries de finançament europeu per a les ciutats en l’actual marc financer plurianual 2021-2027 i Next Generation EU.

Tanmateix, l’esdeveniment va permetre estar al dia dels últims desenvolupaments polítics de la UE, rebre informació de primera mà de les oportunitats de finançament en temps de crisi, així com conèixer en profunditat l’impacte i les activitats d’EUROCITIES en les seves diverses àrees polítiques.

Representants de 85 ciutats europees membres d’EUROCITIES

Terrassa participa a l’Smart City Expo World Congress

L’Smart City Expo World Congress, que va tenir lloc del 15 al 17 de novembre, és el gran esdeveniment dedicat a les ciutats intel·ligents i les solucions urbanes.

La regidora de Relacions Europees i Internacionals, Jennifer Ramírez, acompanyada de personal tècnic de Relacions Europees i Internacionals i Smartcity, va assistir a la trobada d’electes europeus de ciutats membres de la plataforma ICC (Intelligent Cities Challenge) per intercanviar perspectives i pràctiques locals en l’ambit de les smart cities i la transformació verda i digital de les ciutats europees.

Tanmateix, la regidora de Tecnologia, Ona Martínez conjuntament amb l’equip del servei de Tecnologia de l’Ajuntament de Terrassa i de l’empresa municipal Taigua, van presentar un projecte basat en la implantació del sistema de telelectura de comptadors i sensorització de la xarxa de distribució.

Terrassa participa en el projecte europeu de formació continuada EULEP

EULEP és la Plataforma Europea d’Experiència d’Aprenentatge que reuneix a 20 organitzacions de 8 països diferents que treballen per fomentar l’Educació i Formació Professional Contínua i per oferir a les empreses nous mòduls de formació més personalitzats que s’adeqüin a les seves necessitats. Terrassa oferirà mòduls en intel·ligència artificial, innovació social i realitat virtual.

La ciutat participa a través dels serveis municipals d’Educació i Promoció Econòmica.

El projecte consta d’un pressupost de 3.940.376€ i tindrà una durada de 4 anys.

Web del projecte EULEP

Terrassa s’adhereix al projecte UserCentriCities impulsat per EUROCITIES

UserCentriCities és un projecte Horizon 2020 que va començar el desembre de 2020. Està liderat per l’Ajuntament de Lisboa en col·laboració amb EUROCITIES i el Centre de Recerca Tècnica VTT de Finlàndia, a més, reuneix 23 municipis i regions europees adherides.

UserCentriCities construirà una plataforma perquè les autoritats locals puguin avaluar i comparar el seu rendiment amb la resta de municipis establint uns estàndards i indicadors comuns de govern digital.

El projecte reforçarà la col·laboració local-UE a través de l’operativitat de la Declaració de Tallinn per a adaptar-se a les necessitats i els nous reptes del govern local i els ciutadans i proporcionarà un tauler de control de referència en línia per comparar el rendiment de les ciutats en els serveis centrats en l’usuari.

Web del projecte UserCentriCities

Terrassa participa a les jornades Urban Days a Gijon

Els dies 20 i 21 d’octubre el servei de Relacions Europees i Internacionals va assistir a les jornades Urban Days a Gijón, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les darreres convocatòries de programes europeus vinculats als fons Next Generation i al nou Marc Financer Plurianual (MFP) 2021-2027, per tal d’aconseguir finançament per als projectes prioritaris de les ciutats.

Es van organitzar diversos seminaris tècnics per explicar els detalls de les properes convocatòries de fons estructurals, del Pla de Recuperació i Resiliència i altres programes europeus. També es van oferir assessoraments personalitzats amb experts dels diversos programes per resoldre dubtes concrets en el disseny dels projectes.

Sessió dels Urban Days a Gijon

Hockey 4 All, un projecte Erasmus+ per lluitar contra la discriminació i la intolerància

L’Atlètic participarà durant els propers dos anys en un projecte europeu Erasmus+ dedicat a combatre la discriminació i la intolerància.

El club organitzarà activitats dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 11 anys, amb o sense discapacitat intel·lectual, per tal de fomentar la integració i el respecte a través de l’esport. Les escoles terrassenques d’educació especial Heura, FACT, El Pi i Crespinell també hi participen. La resta de socis del projecte són: la Federació Europea d’Hoquei, dues universitats de Turquia i Portugal i el club AD Lousada.

Dos entrenadors terrassencs viatjaran a Brussel·les per rebre formació sobre aquesta temàtica i també es crearà una guia online per a entrenadors i entrenadores.