Tret de sortida a les aportacions ciutadanes

2014021304

Prop de dues-centes persones, la majoria vinculades a entitats i associacions de la ciutat, han assistit a la presentació de l’esborrany del nou reglament de Participació Ciutadana, a la sala d’actes del Vapor Universitari. L’acte, presidit per la regidora de Participació Ciutadana, Lluïsa Melgares, ha comptat amb la presència de dos experts en la matèria, Fernando Pindado, advocat i expert en polítiques públiques, i Ismael Peña, professor de la UOC, especialitzat en Societat del Coneixement.

Pindado ha assenyalat les característiques d’un bon reglament i ha destacat la voluntat política com un element cabdal a l’hora d’avançar en el grau de participació, sense caure en el parany de tancar-se en les pròpies normatives, ja que la societat sempre va un pas més endavant. Ismael Peña ha destacat l’oportunitat d’utilitzar les noves tecnologies en la gestió d’un govern obert a compartir la presa de decisions amb la ciutadania.

Al llarg de la sessió s’ha explicat la metodologia, el calendari de sessions presencials als districtes, i els apartats del present blog, una eina que facilita la recollida d’aportacions ciutadanes. Algunes entitats assistents a l’acte han demanat ampliar les sessions presencials per tenir una mica més de temps d’estudiar el nou reglament i fer les aportacions.

YouTube Preview Image