Professionals que treballen amb joves es formen en prevenció del consum de drogues

Ahir dimecres 8 de maig a les 18 h va tenir lloc la sessió de formació “El consum de drogues des d’una perspectiva de responsabilitat”. Aquesta activitat es va realitzar a la casa Baumann dins la programació de xerrades de l’Oficina Jove. La xerrada la va portar a terme Víctor Galán, antropòleg i tècnic de l’entitat Energy Control la qual treballa en prevenció del consum de drogues i reducció dels riscos associats a aquest consum. Hi van participar 24 persones, la majoria educadors/es d’adolescents i joves en l’àmbit del lleure (Districte Jove i esplais) i també en l’àmbit educatiu (professors/es d’ESO). Durant dues hores es van tractar els efectes de les diverses substàncies, tant del tabac i l’alcohol com del cànnabis, la cocaïna i les drogues sintètiques, els riscos associats al consum d’aquestes drogues i les seves barreges (riscos per exemple en la conducció de vehicles)  i es va parlar i debatre sobre com transmetre actituds i valors que ajudin a reduir els riscos i a prevenir consums problemàtics.

La xerrada s’emmarca dins el programa OhSí! d’oci saludable alternatiu al consum de drogues, organitzat pels serveis de Joventut, Salut i esports de l’Ajuntament amb la col·laboració del Plan Nacional sobre Drogas (PNSD).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *