Iniciem el nou curs amb el THAO

Encetem el curs 2013-14, el segon curs d’implementació del programa THAO a la ciutat de Terrassa.

Com ja sabeu, el programa contempla el desenvolupament d‚Äôactivitats en diversos √†mbits i recursos comunitaris (escola, fam√≠lia, serveis sanitaris, espais esportius, biblioteques, restauraci√≥ col¬∑lectiva, mercats…), de manera que posa √®mfasi en la implicaci√≥ comunit√†ria per tal d‚Äôincrementar la possibilitat que nenes i nenes puguin dur a terme conductes saludables.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, durant el curs passat un total de 18 centres d’educació primària de la ciutat van participar en el desenvolupament d’aquest programa. L’objectiu que perseguíem era donar a conèixer el programa a tota la comunitat educativa, i explorar, tots plegats, les oportunitats que aquest programa ens oferia. Un cop feta la valoració amb els centres participants, podem dir que el programa ha estat molt ben acceptat, i que en molts centres ha servit per dinamitzar moltes activitats amb propostes noves i atractives per a nenes i nenes.

Aquest curs volem donar un pas més en el desenvolupament del programa, i els objectius que ens plantegem són: incrementar el nombre de centres de primària, ampliar  la oferta a les escoles bressols i reforçar la participació comunitària, mostrant a la comunitat i fent-la participar del treball que es fa des de l’escola.

Per aconseguir aquests objectius, als centres que participeu en el programa THAO us proposem les seg√ľents activitats:

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Implementaci√≥ a l‚Äôaula de les activitats de temporada: la varietat¬†mediterr√†nia i el producte de proximitat, amb el lema de:¬†Nyam, Nyam menja‚Äôt l’hort a mossegades., proposades en les fitxes pedag√≤giques adre√ßades a cada cicle.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Durant el curs¬† √©s treballar√† una subtemporada: l‚Äôactivitat f√≠sica, amb les propostes i materials que ens far√† arribar la Fundaci√≥ thao.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Celebraci√≥ del dia thao, coincidint amb el Dia mundial de la salut (7 d‚Äôabril) amb 2 propostes concretes d‚Äôactivitats:¬† Concurs de fotografia sobre els h√†bits saludables i¬† Descoberta del valor salut en el meu barri. En les que esperem la participaci√≥ de l‚Äôescola, i molt especialment¬† de l‚ÄôAMPA.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Recolzament del treball a l‚Äôaula amb les activitats que us oferim mitjan√ßant la guia del PAME: taller d‚Äôesmorzar saludable i Aprendre a menjar b√©.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Supervisi√≥ del men√ļ escolar, per tal de valorar si √©s equilibrat i saludable, seguint els criteris del ‚ÄúPrograma de Revisi√≥ de Programacions de Men√ļs Escolars, (PREME)‚ÄĚ, dels departaments de salut i ensenyament.

Paral¬∑lelament, per refor√ßar el car√†cter comunitari del programa, desenvoluparem activitats en els seg√ľents √†mbits:

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Serveis sanitaris

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Biblioteques

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Esports

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Mercats

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Dia Mundial de la Salut

Us desitgem un bon curs 2013-14!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Iniciem el nou curs amb el THAO

Encetem el curs 2013-14, el segon curs d’implementació del programa THAO a la ciutat de Terrassa.

Com ja sabeu, el programa contempla el desenvolupament d‚Äôactivitats en diversos √†mbits i recursos comunitaris (escola, fam√≠lia, serveis sanitaris, espais esportius, biblioteques, restauraci√≥ col¬∑lectiva, mercats…), de manera que posa √®mfasi en la implicaci√≥ comunit√†ria per tal d‚Äôincrementar la possibilitat que nenes i nenes puguin dur a terme conductes saludables.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, durant el curs passat un total de 18 centres d’educació primària de la ciutat van participar en el desenvolupament d’aquest programa. L’objectiu que perseguíem era donar a conèixer el programa a tota la comunitat educativa, i explorar, tots plegats, les oportunitats que aquest programa ens oferia. Un cop feta la valoració amb els centres participants, podem dir que el programa ha estat molt ben acceptat, i que en molts centres ha servit per dinamitzar moltes activitats amb propostes noves i atractives per a nenes i nenes.

Aquest curs volem donar un pas més en el desenvolupament del programa, i els objectius que ens plantegem són: incrementar el nombre de centres de primària, ampliar  la oferta a les escoles bressols i reforçar la participació comunitària, mostrant a la comunitat i fent-la participar del treball que es fa des de l’escola.

Per aconseguir aquests objectius, als centres que participeu en el programa THAO us proposem les seg√ľents activitats:

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Implementaci√≥ a l‚Äôaula de les activitats de temporada: la varietat¬†mediterr√†nia i el producte de proximitat, amb el lema de:¬†Nyam, Nyam menja‚Äôt l’hort a mossegades., proposades en les fitxes pedag√≤giques adre√ßades a cada cicle.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Durant el curs¬† √©s treballar√† una subtemporada: l‚Äôactivitat f√≠sica, amb les propostes i materials que ens far√† arribar la Fundaci√≥ thao.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Celebraci√≥ del dia thao, coincidint amb el Dia mundial de la salut (7 d‚Äôabril) amb 2 propostes concretes d‚Äôactivitats:¬† Concurs de fotografia sobre els h√†bits saludables i¬† Descoberta del valor salut en el meu barri. En les que esperem la participaci√≥ de l‚Äôescola, i molt especialment¬† de l‚ÄôAMPA.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Recolzament del treball a l‚Äôaula amb les activitats que us oferim mitjan√ßant la guia del PAME: taller d‚Äôesmorzar saludable i Aprendre a menjar b√©.

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Supervisi√≥ del men√ļ escolar, per tal de valorar si √©s equilibrat i saludable, seguint els criteris del ‚ÄúPrograma de Revisi√≥ de Programacions de Men√ļs Escolars, (PREME)‚ÄĚ, dels departaments de salut i ensenyament.

Paral¬∑lelament, per refor√ßar el car√†cter comunitari del programa, desenvoluparem activitats en els seg√ľents √†mbits:

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Serveis sanitaris

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Biblioteques

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Esports

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Mercats

–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Dia Mundial de la Salut

Us desitgem un bon curs 2013-14!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.