Dia Mundial de la SIDA – 2013: avançant cap a la meta d’arribar a zero

Reproducció del comunicat conjunt de les entitats i associacions de l’àmbit del VIH/Sida de Catalunya

“El Dia Mundial de la Sida, que es commemora l’1 de desembre de cada any des de 1998, és el moment en què milions de persones es reuneixen a tot el món per recordar les que han perdut la vida a causa de la malaltia, celebrar els progressos i comprometre’s de nou a posar fi a l’epidèmia.

 

El lema d’aquesta vint-i-sisena commemoració del Dia Mundial de la Sida, “Avançant cap a la meta d’arribar a zero”, vol remarcar la importància de mantenir els progressos assolits en la prevenció, el diagnòstic precoç, els tractaments i la no-discriminació, que són els pilars fonamentals en la lluita contra la sida i la clau per avançar de forma conjunta cap al repte d’ “ONUSIDA” d’arribar a zero en noves infeccions, en morts per la sida i en discriminació.

 

Arribar a zero exigeix compromís, innovació, bases científiques sòlides i estratègies centrades en la comunitat per arribar a les persones més vulnerables de patir la infecció pel VIH, respectant els principis d’igualtat i els drets humans.

 

Hem de reforçar els missatges sobre l’eficàcia de les mesures de protecció i incorporar noves estratègies de prevenció, millorar l’accés als serveis sanitaris de la població nouvinguda, fomentar la detecció precoç del VIH per disminuir el retard diagnòstic, difondre el bon compliment terapèutic i vetllar pel respecte als drets humans i les llibertats fonamentals de les persones. Així mateix, cal continuar treballant en la recerca de vacunes que evitin la infecció o eliminin el VIH de l’organisme.

 

Aquesta jornada és una bona oportunitat per recordar que encara hi ha noves infeccions, que no s’ha de baixar la guàrdia i que, amb un activisme renovat, cal continuar treballant conjuntament en la lluita contra la infecció pel VIH, contra l’estigmatització i la discriminació.”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *