Programa Thao a Terrassa

La ciutat de Terrassa s’ha adherit al programa Thao salut infantil, que s’està implementant a 78 municipis de 8 comunitats autònomes. Aquest s’ha impulsat des del servei de salut i comunitat de l’Ajuntament de Terrassa conjuntament amb la Fundació Thao. El primer pas va ser la constitució d’un grup coordinador, format per tècnics de Salut i Comunitat, PAME i Esports.

Es comença a implementar al mes d’octubre de 2012 amb la implicació de 18 centres escolars de primària, cercant la complicitat dels d’equips docents com de pares i mares, atès que un dels punts forts del  projecte és la creació de sinèrgies entre el treball que es fa a l’escola i el que es fa a casa, així com el reforç i la participació dels serveis de salut (Atenció Primària de Salut), les farmàcies i altres agents comunitaris.

En les escoles  l’arrencada del programa s’ha fet amb accions molt concretes, distribució dels materials inicials, amb informació sobre el programa adreçada als alumnes i a les seves famílies i dels materials de temporada , com són les fitxes pedagògiques, on hi han les propostes concretes de les activitats que es poden implementar a l’aula. Cada centre decidirà quines activitats vol implementar, i a quins cursos, en funció de les seves possibilitats. També  estem treballant el contacte amb totes les AMPAS per a explicar el programa, i oferir-los la possibilitat de desenvolupar alguna acció complementària.

En quan als serveis de salut (CAPS, farmàcies, CatSalut, Agencia de Salut Pública…) ja s’han fet  dues reunions informatives per presentar el programa i crear un treball cooperatiu entre les entitats implicades.

Finalment amb altres agents comunitaris, s’ha establert col·laboració amb el Consell Esportiu del Vallès, que aglutina la majoria d’activitats esportives adreçades als nens i nenes, per tal de treballar un dels principis fonamentals del programa l’activitat física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.