Després del repàs al que ens ha deixat el projecte TEI al llarg del 2019, toca ara fer un cop d’ull a què ens depara l’any 2020 que ara comença. El TEI continua desplegant-se: en els propers mesos s’ha de completar la instal·lació de llums LED a tots els fanals de la ciutat – ja se n’han canviat més de 22.000 i uns altres 6.000 canvis ja estan en marxa – i han d’entrar en servei sis nous autobusos híbrids.

El que també veurà la llum aquest 2020 és la instal·lació de plaques fotovoltaiques a 13 edificis municipals per a l’autoconsum d’energia. A set d’aquests edificis, els treballs ja s’han completat: les escoles Ponent, Isaac Peral, Vallès i Ramon y Cajal, a més del teatre Alegria, les instal·lacions de Funerària Terrassa i la Biblioteca del Districte 4.

Més enllà, hi ha dos equipaments on s’estan instal·lant ja aquestes plaques: el Casal Cívic de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell i l’escola Bisbat d’Ègara, a l’edifici de Primària, i abans de Setmana Santa se’n muntaran de noves al poliesportiu municipal de Sant Llorenç i a l’Escola Municipal de Música.

Inicialment, el projecte contemplava que s’instal·lessin 15 plantes, amb una producció prevista de 897.000 kWh/any, l’energia elèctrica que, de mitjana, consumeixen 300 habitatges al llarg d’un any. Un cop analitzades en profunditat totes les cobertes, finalment seran 13 instal·lacions, que no només s’autoabastiran sinó que també beneficiaran els equipaments propers.

Per ara, s’han instal·lat prop de 1.200 panells fotovoltaics del total de 1.545, que està previst que s’acabin de col·locar i entrin en funcionament al mes de març.

És un pas més, doncs, en la iniciativa pionera que suposa el projecte TEI, dins de l’estratègia Terrassa Smart City, i que preveu estalviar 17 milions de kWh cada any i reduir 6.000 tones les emissions de CO2; tot, buscant solucions intel·ligents perquè Terrassa sigui una ciutat més ecològica i, també, més amable amb els seus habitants.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *